Σοκ: Από αδέσποτη σφαίρα σκοτώθηκε ο 11χρονος μαθητής στο σχολείο στο Μενίδι


Κάποιος από την περιοχή πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα καθώς κατέβαινε, καρφώθηκε στο κεφάλι του παιδιού - Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό αυτού που πυροβόλησε

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο μαθητής που πέθανε μετά από τραυματισμό σε σχολική γιορτή σε δημοτικό σχολείο του Μενιδίου, έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς.

Η τραγωδία σημειώθηκε την Πέμπτη σε δημοτικό σχολείο της Αττικής. Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο 11χρονος Μάριος λιποθύμησε και πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία» στις 10:30 το βράδυ της Πέμπτης. Εκεί οι γιατροί έκαναν προσπάθεια ανάνηψης χωρίς όμως να κατορθώσουν να σώσουν το αγόρι. 

Τελικά όμως έγινε γνωστό ότι αδέσποτη σφαίρα είχε χτυπήσει το παιδί στο πάνω μέρος του κεφαλιού του, Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιος από τη γύρω περιοχή πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα καθώς κατέβαινε καρφώθηκε στο κεφάλι του άτυχου 11χρονου!

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Καλογριάς το μικρό αγόρι χτυπήθηκε από βολίδα πυροβόλου όπλου που έσπασε το κρανίο του στο δεξί μέρος στο θόλο. Επιχειρώντας να ερμηνεύσει το γιατί οι γιατροί στο Παίδων δεν αντιλήφθηκαν αυτό το τραύμα ο ιατροδικαστής είπε ότι ίσως να μην το αντιλήφθηκαν επειδή το τραύμα ήταν στο τριχωτό της κεφαλής. Εξηγεί, τέλος, ότι το παιδί πήγε κλινικά νεκρό στο Παίδων Αγία Σοφία.

Ακούστε τι δήλωσε στο protothema.gr ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, για την βολίδα στο κεφάλι του 11χρονου μαθητή

Αμέσως μετά την ενημέρωση από τον ιατροδικαστή η περιοχή στις Αχαρνές που συνέβη το τραγικό συμβάν, αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και διενεργείται έρευνα από την ασφάλεια Αττικής και άνδρες της ΟΠΚΕ - ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και τα ΕΚΑΜ - για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ενώ κατά πληροφορίες έχουν ήδη γίνει προσαγωγές. Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός των Ρομά βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σχολείο στο οποίο συνέβη η τραγωδία.

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο στην περιοχή την ώρα της τραγωδίας να ήταν σε εξέλιξη κάποιο γλέντι καθώς μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι στην περιοχή ακούγονταν πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων το βλήμα εκτιμάται ότι προέρχεται πιθανότατα από όπλο των 9 χιλιοστών ή ανάλογου διαμετρήματος, κάτι που θα εξακριβωθεί από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Όλοι πιστέψαμε το αίμα που είδαμε από την πτώση μετά από τη λιποθυμία του 11χρονου» δήλωσε πατέρας συμμαθητή του μικρού Μάριου που ήταν παρών στο περιστατικό.

«Δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε στο χειρότερο για να μπορέσουν να φτάσουν εδώ η εξουσία του δήμου στην οποία τόσες φορές έχουμε θέσει ζητήματα παραβατικότητας στην περιοχή. Το να ακούγονται πυροβολισμοί δίπλα μας είναι σύνηθες φαινόμενο» καταγγέλλει εκπαιδευτικός της Δυτικής Αττικής

Όπως ανέφεραν γονείς και αυτόπτες μάρτυρες, το παιδί στεκόταν κάτω από την μπασκέτα στο προαύλιο, όταν ακούστηκε να λέει πως έχει άγχος, κοκκίνισε και λιποθύμησε. Πέφτοντας, χτύπησε το κεφάλι του, με όσους βρίσκονταν εκεί να λένε πως «αιμορραγούσε πολύ»...





Πηγή: Πρώτο Θέμα

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου