Νέα Vespa GTS 125 και 150 και δύο Euro 4


H Vespa GTS ανανεώνεται με την υιοθέτηση του υπερσύγχρονου και τεχνολογικά προηγμένου κινητήρα i-get στην πιο εξελιγμένη του έκδοση: υγρόψυκτος, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, 4-βάλβιδο χρονισμό και σύστημα "Start & Stop", το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε μοντέλο Vespa.

Ο κινητήρας είναι διαθέσιμος σε δύο μεγέθη: 125 και 150 cc, και οι δύο Euro 4, που αποτελούν κλασικές επιλογές για το γνωστό σκούτερ.

Η μηχανοκίνητη τεχνολογία του Ομίλου Piaggio έχει ως στόχο τη δημιουργία διαρκώς πιο προηγμένων κινητήρων σε ό,τι αφορά τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τη μείωση των εκπομπών. Διαθέτοντας το σημαντικότερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για κινητήρες σκούτερ στην Ευρώπη, αλλά και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, η Piaggio έχει αναπτύξει μοναδικές τεχνολογίες και δυνατότητες που συμβάλλουν σήμερα στην κατασκευή κινητήρων που πληρούν τα πιο αυστηρά πρότυπα παγκοσμίως.

Η Vespa GTS εξοπλίζεται με τη νέα οικογένεια κινητήρων i-get, που διατίθενται με κυβισμό 125 ή 150 cc, με σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμου, σύστημα χρονισμού τεσσάρων βαλβίδων και υγρόψυξη. Πρόκειται για κορυφαίους κινητήρες των αντίστοιχων κατηγοριών τους σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις και τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Άλλο ένα στοιχείο που κάνει την πρώτη εμφάνισή του σε Vespa είναι το RISS (Regulator Inverter Start & Stop System), κατοχυρωμένο πρόσφατα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Piaggio ως σύστημα "Start & Stop". Αυτό το σύστημα καθιστά δυνατή την αντικατάσταση του παραδοσιακού μοτέρ μίζας με μια ηλεκτρική μονάδα χωρίς ψήκτρες τοποθετημένη απευθείας στον στροφαλοφόρο άξονα. Αυτό το σύστημα παρέχει πολλά οφέλη: εξαιρετικά αθόρυβη εκκίνηση, μικρότερο βάρος, μεγαλύτερη αξιοπιστία και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα "Start & Stop" της Piaggio απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα 3 έως 7 δευτερόλεπτα αφού ακινητοποιηθεί το όχημα (ανάλογα με το αν ο κινητήρας έχει φτάσει ή όχι στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας). Με ένα μικρό άνοιγμα του γκαζιού, γίνεται αμέσως επανεκκίνηση του κινητήρα, εντελώς αθόρυβα, με δεδομένη την απουσία του παραδοσιακού μοτέρ μίζας. Αν το πλευρικό σταντ είναι κατεβασμένο ή ο αισθητήρας κλίσης είναι ενεργοποιημένος, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU) παρακάμπτει τη λειτουργία "Start & Stop", που σημαίνει ότι ο κινητήρας απενεργοποιείται και δεν επανεκκινείται αυτόματα.

Οι νέοι κινητήρες i-get είναι αποτέλεσμα μιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που θέτει ως πρωταρχικό στόχο την επίτευξη πιο εξελιγμένων επιπέδων ποιότητας και αξιοπιστίας. Κάθε πτυχή αυτού του σχεδιασμού στοχεύει στη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας κάθε μεμονωμένου εξαρτήματος με σκοπό τη μεγιστοποίηση των επιδόσεων. Περισσότερα από ένα εκατομμύρια χιλιόμετρα έχουν καταγραφεί μόνο στην αρχική φάση των δοκιμών, στην επίμονη προσπάθεια της Piaggio να επιτύχει αξιόπιστα αποτελέσματα. Κάθε εξάρτημα του νέου κινητήρα, από την εξάτμιση έως τον εσωτερικό σχεδιασμό του καλύμματος της τελικής μετάδοσης και μέχρι το φίλτρο αέρα, έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει πιο άνετη και ομαλή οδήγηση με λιγότερους θορύβους και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα.

Μεγάλο μέρος των εργασιών των τεχνικών της Piaggio είχε ως μοναδικό επίκεντρο τη μείωση των τριβών μέσω της τοποθέτησης ρουλεμάν σε κάθε περιστρεφόμενο μέρος, στο σύστημα χρονισμού και τη γεωμετρία του γραναζιού στροφάλου, ενώ παράλληλα ο άξονας του κυλίνδρου μετατοπίστηκε με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών λόγω τριβής στο έμβολο. Οι μηχανικοί θόρυβοι των νέων κινητήρων i-get είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλοί, χάρη στη μείωση των ανοχών και τη βελτιστοποίηση των υλικών και των σχημάτων.

Δείτε εδώ περισσότερα για την Vespa: Emea
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου