O κόσμος σήμερα χρειάζεται την Γαλλία, λέει ο νέος πρόεδρος Μακρόν


Στο Μέγαρο των Ηλυσίων, τη νέα του κατοικία για τα επόμενα πέντε χρόνια έφτασε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, προκειμένου να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα.

Στην είσοδο του Μεγάρου τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Οι δύο είχαν μακρά συνομιλία στο προεδρικό γραφείο. 

Λίγη ώρα αργότερα ο Ολάντ αποχώρησε από το Μέγαρο, αφού αποχαιρέτησε το προσωπικό και έδωσε στον διάδοχό του τους κωδικούς των πυρηνικών όπλων.

Στην πρώτη του προεδρική ομιλία και αφού του απονεμήθηκε το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, ο Μακρόν τόνισε ότι ο κόσμος σήμερα έχει ανάγκη τη Γαλλία.

Εμφανίστηκε ενωτικός, λέγοντας ότι πρέπει να ξεπεραστούν οι διαχωρισμοί και οι διχόνοιες που υπάρχουν στην κοινωνία και χαρακτήρισαν την προεκλογική εκστρατεία.

Το απόγευμα, στο προαύλιο του δημαρχείου του Παρισιού, ο Μακρόν έτυχε θερμής υποδοχής από εκατοντάδες πολίτες και αργότερα έγονε δεκτός από τη Σοσιαλίστρια δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

Τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους συνόδευε η σύζυγός του Μπριζίτ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στον νέο πρόεδρο, ο Μακρόν θα ανακοινώσει τη Δευτέρα τον νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας και την Τρίτη θα γίνει η ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επίσης ο Αλεξίς Κολέ ανέλαβε τη θέση του Προσωπάρχη των Ηλυσίων, την κορυφαία θέση της προεδρίας.

Ο 44χρονος Κολέ, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ENA), ήταν προσωπάρχης του Μακρόν όταν ο νυν πρόεδρος ήταν υπουργός Οικονομίας.

Επίσης, ο Φιλίπ Ετιέν, πρώην πρεσβευτής στο Βερολίνο και επίσης απόφοιτος της ENA, διορίσθηκε στη θέση του διπλωματικού συμβούλου του προέδρου.



Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου