ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: H «εξωγήινη» βάση των ναζί


Οι θεωρίες συνωμοσίας για ύπαρξη UFO στην περιοχή, οι έμπειροι τεχνικοί του Χίτλερ και το περίεργο (μήκους 500 μέτρων) αντικείμενο

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η Ανταρκτική είναι βάση στάθμευσης των εξωγήινων επισκεπτών. Κι αυτό δεν είναι κάτι που λέγεται πρώτη φορά, αντιθέτως αποτελεί μόνιμη πεποίθηση των υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας.

Παράλληλα με αυτήν την εκδοχή υπάρχει και η άποψη ότι η περιοχή ήταν το καταφύγιο των ναζί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού επιστήμονες του Χίτλερ και έμπειροι τεχνικοί είχαν φροντίσει να κατασκευάσουν εγκαίρως στην περιοχή τις κατάλληλες υποδομές.

Μάλιστα σε αυτήν τη θεωρία συμπεριλαμβάνεται ο ισχυρισμός πως οι εγκαταστάσεις έγιναν με τη βοήθεια εξωγήινων, με τους οποίους οι ναζί είχαν κατορθώσει με κάποιον τρόπο να έρθουν σε επαφή και συνεννόηση. Αυτές οι απόψεις επικαιροποιήθηκαν ύστερα από την πρόσφατη δημοσίευση χαρτών της Google που δείχνουν -σύμφωνα με την εκτίμηση ορισμένων ερευνητών-παράξενες απεικονίσεις στην Ανταρκτική.

Οι θεωρητικοί συνωμοσίας ισχυρίζονται ότι έχουν βρει στοιχεία για την ύπαρξη μιας εξωγήινης βάσης στο νησί Smyley, ανοιχτά της δυτικής ακτής της χερσονήσου της Ανταρκτικής, που εμφανίζεται στους χάρτες της Google. Πιστεύουν ότι αυτό το (κατά την άποψή τους) περίεργο αντικείμενο, μήκους περίπου 500 μέτρων, που είναι πολύ κοντά στην Ανταρκτική μπορεί να είναι η απόληξη μιας υποθαλάσσιας εξωγήινης βάσης.

Αιχμαλωτισμένα ΑΤΙΑ

Οι θεωρίες σχετικά με τις μυστικές βάσεις στην Ανταρκτική κυκλοφορούν εδώ και χρόνια. Ορισμένες από αυτές αναφέρουν λεπτομερώς ότι οι ναζί είχαν μυστικές βάσεις στη νοτιότερη ήπειρο, που τις χρησιμοποίησαν για να πειραματιστούν σε αιχμαλωτισμένα ΑΤΙΑ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το νέο αντικείμενο εντοπίστηκε στους χάρτες της Google από τον ιστότοπο UFO Sightings Hotspot, ο οποίος αποκάλυψε τα ευρήματά του. Το «ασυνήθιστο αντικείμενο» έχει περιγραφεί από τη NASA ως ένα «μεγάλο σώμα πάγου που έσπασε από το κυρίως πλαϊνό τμήμα της ηπείρου». Πολλοί ερευνητές ωστόσο έχουν αντιδράσει λέγοντας ότι δεν είναι απλώς ένα παγόβουνο, αλλά κάτι κατασκευασμένο, άποψη με την οποία συμφωνούν και οι «κυνηγοί UFO», οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το παράξενο σχήμα του δεν μοιάζει με παγόβουνο.

Ο ιστότοπος σε ειδική ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι το εύρημα στις απεικονίσεις δεν ταιριάζει με τα σχήματα των συνηθισμένων κατηγοριών παγόβουνων που έχουν εντοπιστεί έως σήμερα και έχουν φωτογραφηθεί, συνεπώς είναι κάτι που μοιάζει περισσότερο με κάτι τεχνητό, ξένο ως προς το φυσικό περιβάλλον. Εκπρόσωπος του δημοσιογραφικού και ερευνητικού ιστοτόπου δήλωσε επίσης: «Τα παγόβουνα μπορούν να ταξινομηθούν με βάση το σχήμα τους. Οι δύο βασικοί τύποι παγόβουνων έχουν μορφή τραπεζοειδή και μη τραπεζοειδή. Δεν είμαστε ειδικοί στα παγόβουνα, αλλά αυτό το αντικείμενο είναι πραγματικά ιδιόμορφο και μοιάζει με κάποιο σκάφος που χαρακτηρίζεται παγόβουνο. Το συγκεκριμένο αντικείμενο όμως φαίνεται ξένο στο περιβάλλον».

Μοιάζει με πάγο

Ο Σκοτ Μπράντο, επικριτής των θεωριών συνωμοσίας και πολέμιος της ιδέας ύπαρξης UFO, δήλωσε: «Δεν βλέπω κανένα μυστήριο, απλώς είναι ένα τμήμα που μοιάζει με πάγο». Ωστόσο υπάρχει κάτι ακόμα που ενισχύει τις θεωρίες συνωμοσίας και σχετίζεται με μυστικές επισκέψεις κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΠΑ, στην επίμαχη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κέρι επισκέφθηκε την παγωμένη ήπειρο τον περασμένο Δεκέμβριο θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αλλά κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο πραγματικός σκοπός της επίσκεψής του ήταν να εξετάσει από κοντά τις βάσεις των «ναζιστικών UFO».

Ο τολμηρός ομολογουμένως ισχυρισμός πηγάζει από τις προηγούμενες θεωρίες συνωμοσίας, που θέλουν τον Αδόλφο Χίτλερ να μην αυτοκτόνησε στο καταφύγιο του Βερολίνου τον Μάιο του 1945, αλλά να δραπέτευσε με συγκεκριμένο υποβρύχιο στην καλά προετοιμασμένη, μυστική γερμανική βάση της Ανταρκτικής μαζί με στενούς συνεργάτες του και ειδικούς επιστήμονες. Επίσης, συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι οι ναζί μοιράστηκαν τις μυστικές βάσεις της Ανταρκτικής με εξωγήινα νοήμονα όντα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και μαζί με αυτά πειραματίστηκαν από κοινού στην τεχνολογία κατασκευής ιπτάμενων δίσκων.

Μετά την επίσκεψη του Τζον Κέρι οι υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην περιοχή και να δουν από κοντά αυτές τις βάσεις. Υποστηρίζουν δε την άποψη ότι μια τέτοια βάση των ναζί είναι ορατή σε εικόνες της Ανταρκτικής που έχουν ληφθεί από τη NASA. Μήπως αυτή η άποψη σχετίζεται άμεσα και με τους επίμαχους χάρτες της Google;

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου