Σούπερ ανατροπή και η ΑΕΚ στο Champions League!


Με το γκολ του Αραούχο στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ νίκησε 2-1 στη Νέα Σμύρνη και εκμεταλλευόμενη την γκέλα του ΠΑΟΚ τερμάτισε στην πρώτη θέση των πλέι οφ και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League κόντρα στις προβλέψεις. Τελευταίος ο Πανιώνιος στη διαδικασία.

Και όμως στο φινάλε των πλέι οφ ήρθαν όλα... τούμπα! Η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει για πρώτη φόρα (στο τέταρτο μεταξύ τους παιχνίδι) φέτος τον Πανιώνιο με το 2-1 υπέρ της να έρχεται μάλιστα με ανατροπή στο σκορ και με το αποτέλεσμα αυτό απέκτησε το δικαίωμα να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League αυτό το καλοκαίρι καθώς την ίδια ώρα ο έτερος "Δικέφαλος" έκανε... χαρακίρι!

Και αυτό γιατί ενώ πήρε δύο φορές το προβάδισμα απέναντι στον Παναθηναϊκό των πολλών απουσιών όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο που θα τον διατηρούσε πρώτο στα πλέι οφ αλλά γνώρισε οδυνηρή ήττα, με τους ψυχωμένους "πράσινους" να επικρατούν με 3-2 με νικητήριο γκολ του Μολίνς στις καθυστερήσεις!

 

Μάλιστα, την επιστροφή της στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 10 χρόνια απουσίας η Ένωση την κατέκτησε με το σπαθί της καθώς σε ένα από τα κρισιμότερα ματς της σεζόν για αυτήν, απέναντι σε μία ομάδα που ήταν "κακός δαίμονας" στα τρία προηγούμενα φετινά τους ραντεβού, έδειξε χαρακτήρα και έβγαλε πείσμα και ψυχή.

Σε ένα ματς που όχι μόνο δεν της πήγε όπως θα ήθελε αλλά "στράβωσε" πολύ νωρίς, αφού μετά τις 2-3 καλές φάσεις που έφτιαξε στο πρώτο 20λεπτο βρέθηκε από το 24' να κυνηγάει στο σκορ από το εξαιρετικό γκολ του Μασούρα (δυνατό σουτ μετά από ωραία ασίστ του Μπεν) ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Ανέστης την κράτησε όρθια σε τετ α τετ του με τον Μπεν.

 

Παρά το γεγονός όμως πως βρέθηκε στριμωγμένη στα σχοινιά, ισοφάρισε στο 34' με τον Μάνταλο (ασίστ ο Αραούχο) για να πάει στα αποδυτήρια με καλύτερη ψυχολογία ενώ στο δεύτερο μέρος ήταν εκείνη που κυριάρχησε.

Οι δύο ομάδες έμειναν μέσα σε λίγα λεπτά με 10 παίκτες από την αποβολή του Μπεν στο 58' με δεύτερη κίτρινη (παρεμπόδισε τον Ανέστη) και του Χριστοδουλόπουλου με απευθείας κόκκινη στο 64' (κάτι είπε στον βοηθό), με το τελευταίο κομμάτι του αγώνα να βρίσκει πάντως τους "κιτρινόμαυρους" να ψάχνουν το γκολ και να δικαιώνονται.

 

Ο Αραούχο νικήθηκε στο 71' από τον Γιαννιώτη που απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του και στο 75' έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε μοναδικό τετ α τετ, ωστόσο τρίτο "λάθος" δεν έκανε: στο 81' ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Αραούχο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με γυριστή κεφαλιά, για να γράψει το 2-1 και να οδηγήσει την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League (χάρη και στην αποτυχία του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό) μετά από μία χρονιά γεμάτη δυσκολίες για την Ένωση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ
1. ΑΕΚ 12

2. ΠΑΟΚ 11

3. Παναθηναϊκός 8

4. Πανιώνιος 4

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78' Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (85' Μαχμούτοβιτς), Μασούντ, Μπεν, Γεσίλ (61' Λάμπρου)

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80' Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (85' Βινίσιους), Αραούχο, Αλμέιδα (17' Μπακασέτας)

Πηγή contra.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου