Ψάχνουν... κροκόδειλους στα φράγματα στα κατεχόμενα της Κύπρου!


Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις σον ντακικά», αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι σε φράγμα του κατεχόμενου χωριού Κιόνελι, κοντά στη Λευκωσία  υπάρχουν κροκόδειλοι!

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δηλώσεις του ζωολόγου Μερτ Μπεσίκτας, σχετικά με οδηγίες που έχει πάρει από τις «κτηνιατρικές υπηρεσίες» να ερευνήσει καταγγελίες για ύπαρξη κροκοδείλων στο εν λόγω φράγμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μπεσίκτας ανέφερε ότι κατά τις πρώτες έρευνες που έγιναν δεν υπήρξαν στοιχεία που να φανερώνουν ότι στο φράγμα υπάρχουν κροκόδειλοι ενώ σε δηλώσεις του ο «διευθυντής» των κτηνιατρικών υπηρεσιών Χουσεΐν Ατάμπεν διέψευσε ότι έχουν δοθεί τέτοιες οδηγίες.

Ο κ. Μπεσίκτας είπε ότι το ενδεχόμενο να υπάρχουν κροκόδειλοι είναι μεγάλο αφού πολλοί Τουρκοκύπριοι αγοράζουν στην τιμή των 200 ευρώ κροκόδειλους από τις ελεύθερες περιοχές και αφού τους μεταφέρουν παράνομα στα κατεχόμενα τους φροντίζουν μέχρι να μεγαλώσουν αλλά οι δυσκολίες που υπάρχουν στην περιποίηση ενός ενήλικα κροκόδειλου οδηγούν τους ιδιοκτήτες τους να τους αφήσουν σε φράκτες και ποταμούς.

Ανέφερε ακόμα ότι η παράνομη μεταφορά στα κατεχόμενα εξωτικών και άλλων ζώων επηρεάζει το σύστημα της πανίδας στα κατεχόμενα ενώ έκανε αναφορά στον εντοπισμό ρακούν και διαφόρων ειδών φιδιών, τα οποία δεν ευδοκιμούν στην Κύπρο.

Share on Google Plus

About Katerina Tservaki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου