Πόλεμος συμμοριών πίσω από την δολοφονία Γρίβα


Την απαρχή ενός νέου, ανηλεούς πολέμου μεταξύ των ομάδων της νύχτας, σηματοδοτεί όπως εκτιμούν οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας, η μαφιόζικη εκτέλεση του γνωστού νονού Βασίλη Γρίβα.
Όταν τα δύο εννιάρια πιστόλια των τεσσάρων εκτελεστών με τις κουκούλες σημάδεψαν το γυμνασμένο σώμα του 47χρονου bodybuilder, ένας νέος κύκλος αίματος με απρόβλεπτες συνέπειες άνοιξε στον κόσμο της νύχτας. Άλλωστε ο πρωταθλητής του bodybuilding, δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο. Στον αθηναϊκό υπόκοσμο το όνομά του φιγουράριζε για περισσότερο από 20 χρόνια πλάι σε αυτά των μεγαλύτερων νονών.

Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ξεκίνησε τις «προστασίες» νυχτερινών καταστημάτων μαθήτευσε στο πλευρό του Θέμη Καλαποθαράκου που την εποχή εκείνη θεωρούνταν ο «άρχοντας της νύχτας». Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν ποιοι και γιατί ήθελαν νεκρό τον Γρίβα, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δραστών και παράλληλα να διαπιστώσουν αν άνοιξε νέος κύκλος αίματος στο χώρο της νύχτας. Πρωτοπαλίκαρο του βαρυποινίτη με το ψευδώνυμο «Καράφλας», ο 47χρονος είχε ταυτιστεί με την ομάδα που θεωρούνταν νούμερο 2 στη νύχτα και βρισκόταν στη γιγαντιαία δικογραφία του 2011 της Δίωξης Εκβιαστών με τους 217 νονούς.

Ο Βασίλης Γρίβας, μετά το θάνατο του Θέμη Καλαποθαράκου άρχισε να δραστηριοποιείται συστηματικά στο χώρο της νύχτας και να πουλάει προστασία σε μαγαζιά που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Μάλιστα, το 2003 ο Γρίβας δέχεται επίθεση θανάτου με πυροβολισμούς και από θαύμα καταφέρνει να επιβιώσει. Συχνά, απασχολούσε τους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών και μάλιστα για τη μεγάλη υπόθεση των 217 νονών της νύχτας, καταδικάστηκε ερήμην σε 7 χρόνια κάθειρξη και ένα χρόνο αργότερα το 2011, παρουσιάστηκε μόνος του στον εισαγγελέα Πειραιά και παραδόθηκε στις αρχές.

Όταν αποφυλακίστηκε φαίνεται πως δεν άλλαξε δρόμο και συνέχισε τις νυχτερινές μπίζνες.


Δούλευε μόνος του…

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Βασίλης Γρίβας τα είχε «σπάσει» με όλους τους παλιούς και νέους συνεργάτες του. Είχε μεταμορφωθεί σε έναν «μοναχικό λύκο» που δούλευε μόνος του και κυκλοφορούσε πάντα μ΄ένα πιστόλι zastava με σφαίρα στη θαλάμη. Γνώριζε δηλαδή ότι είχε πολλά ανοιχτά μέτωπα στον υπόκοσμο της Αθήνας και έπρεπε να είναι έτοιμος για ένα ενδεχόμενο τετ-α-τετ θανάτου. Όμως ο 47χρονος bodybuilder που έπεσε νεκρός χθες το πρωί από τα πιστόλια των εκτελεστών έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο Γλυκών Νερών δεν περίμενε ότι οι εκτελεστές θα του έστηναν καρτέρι έξω από το σχολείο που θα πήγαινε τον 11χρονο γιο του. Και αυτό ήταν το μοιραίο του λάθος…

Το ποιοι κρύβονται πίσω από το μαφιόζικο συμβόλαιο θανάτου, λένε οι αστυνομικοί, ίσως να μην μάθουμε ποτέ καθώς οι πιστολέρο που πήραν εντολή να εκτελέσουν τον Βασίλη Γρίβα μπορεί να μην γνωρίζουν καν ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Πρόκειται για παλιούς γνωστούς από αντίπαλες συμμορίες ή για κάποιους από τους συνεργούς που θεωρούν ότι τους πούλησε και ήθελαν με αυτό τον τρόπο να τον εκδικηθούν; Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά και οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από τα δύο κινητά τηλέφωνα του 47χρονου να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις και τις επαφές του. Με ποιους μιλούσε, τι μηνύματα έστελνε και ελάμβανε, ποιες ήταν οι επαφές και οι δραστηριότητές του.

Το όπλο του θύματος, αλλά και οι κάλυκες από τα πιστόλια των εκτελεστών έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση… Ίσως λένε οι αστυνομικοί να έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες «εκκαθαρίσεις». Τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου