Ιερόσυλοι «έγδυσαν» εκκλησία στο Ηράκλειο


Οι εισβολείς δεν είχαν σκοπό να αδειάσουν το παγκάρι ή να κλέψουν θρησκευτικά σκεύη και εικόνες - Είχαν βάλει στο μάτι, τον... υδραυλικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό της εκκλησίας τον οποίο “ξήλωσαν” και πήραν μαζί τους

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στους κατοίκους της κοινότητας του Ευαγγελισμού, στο δήμο Μινώα Πεδιάδος του Ηρακλείου, η εισβολή αδίστακτων ιερόσυλων στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στο χωριό Μουχτάρου την οποία «έγδυσαν» στην κυριολεξία από τον εξοπλισμό της!

Οι εισβολείς δεν είχαν σκοπό να αδειάσουν το παγκάρι ή να κλέψουν θρησκευτικά σκεύη και εικόνες. Εκείνα που είχαν βάλει στο μάτι, ήταν ο... υδραυλικός και ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός της εκκλησίας τον οποίο “ξήλωσαν” και πήραν μαζί τους, ενώ άρπαξαν ακόμη  σακιά με ασβέστη και πολλά άλλα αντικείμενα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεούν σε εργασίες στο εσωτερικό του ναού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άγνωστοι δράστες δεν διέρρηξαν μόνο την αποθήκη της εκκλησίας για να κλέψουν τα υλικά, αλλά εισέβαλαν ακόμη και στην... τουαλέτα για να «ξηλώσουν» ό,τι μπορούσαν! Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Καστελλίου που ανέλαβαν την προανάκριση, προσπαθούν να εντοπίσουν τους ιερόσυλους που όλα δείχνουν ότι είναι «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων.
Πηγή: Πρώτο Θέμα
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου