Πρόσφυγες με τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο


Συνολικά, μεταφέρθηκαν 40 άτομα, από τα οποία δυο τελικά παρέμειναν νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά - Σωματεία ζητούν τη παραίτηση εργαζομένων από το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στη Χίο

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μεταφέρονταν στο νοσοκομείο Χίου, από την Τρίτη από το μεσημέρι έως το βράδυ, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στον καταυλισμό της Σούδας. Συνολικά, μεταφέρθηκαν 40 άτομα, από τα οποία δυο τελικά παρέμειναν νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο.
   
Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η δηλητηρίαση προκλήθηκε από το μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο. Τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών, που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας, έχει αναλάβει το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), το οποίο με τη σειρά του έχει αναθέσει την παρασκευή του συσσιτίου σε τοπική επιχείρηση.

Τα πρώτα συμπτώματα έγιναν αντιληπτά σε διάφορα άτομα περί τις 5 το απόγευμα που παρουσίασαν έντονη τάση προς εμετό και λιποθυμικές τάσεις. Το πρώτο κρούσμα διαδέχθηκαν ακόμα περισσότερα στη συνέχεια, με αποτέλεσμα περί τις 21:00 της Τρίτης το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου της Χίου να έχει γεμίσει ασφυκτικά με δεκάδες άτομα από τον καταυλισμό της Σούδας, ανάμεσά τους και 7 μικρά παιδιά.


Πηγή: Πρώτο Θέμα

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου