Android Go: Παραμετροποιημένο Android O για συσκευές με λιγότερο από 1GB RAM


Η Google προσπαθεί να έρθει σε συσκευές με πιο αδύναμο hardware με το Android Go. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία κάνει κάτι τέτοιο, αφού έχουμε ήδη δει το Android One στο παρελθόν. Το εγχείρημα όμως για φέτος αλλάζει, οπότε δεν θα ονομάζεται Android One 2.0, αλλά Android Go.

Ο τεχνολογικός κολοσσός εμπνεύστηκε πολύ από το YouTube Go κατά την ανάπτυξη του Android Go. Έτσι κάθε συσκευή που θα κυκλοφορεί με Android O και θα έχει 1GB RAM ή λιγότερο, θα έχει το στήσιμο του Android Go. Αυτό σημαίνει πως το λειτουργικό θα μπορεί να τρέξει ακόμα και σε συσκευές με 512MB RAM.

Το κάνει λοιπόν το στήσιμο Android Go; Στην ουσία το λειτουργικό είναι παραμετροποιημένο ώστε να τρέχει σε πιο αδύναμο hardware, αλλά και με μικρότερα προγράμματα δεδομένων από παρόχους.

Έτσι θα έχουμε διαχείριση στα MB που ξοδεύουμε, από τα Quick Settings, ενώ ένα API θα είναι διαθέσιμο στους παρόχους για αυτό τον λόγο. Έτσι θα ξέρουμε ακριβώς πόσα δεδομένα ξοδεύουμε, ώστε να μην ξεπερνάμε τα διαθέσιμα δεδομένα μας.

Το Data Saver θα είναι προεπιλεγμένο στο Android Go και η Google υπόσχεται πως θα παραμετροποιήσει όλες τις προεγκατεστημένες εφαρμογές. Επίσης οι συσκευές με την το εν λόγω στήσιμο, θα έχουν προεγκατεστημένη έκδοση του Google Play Store, στο οποίο θα έχουν σήμανση οι εφαρμογές που είναι στημένες για Android Go.

Αν κρίνουμε από τις οικονομικές συσκευές που πλέον έχουν 2GB RAM, οπότε το Android Go θα φέρει το Android σε ακόμα φθηνότερες συσκευές. Ο στόχος της Google είναι να φτάσει την τεχνολογία των smartphones, σε άτομα που δεν έχουν οικονομική άνεση. Έτσι η Google ίσως φτάσει το επόμενο δις, συσκευών με το Android.



Πηγή: Techmaniacs

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου