UFC: Πρωταθλητής έχασε (με μοναδικό τρόπο) μισό κιλό σε 3'


"Θαύμα" ή μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του UFC; Ο Cormier ζυγίστηκε αρχικά στις 206,2 λίβρες και τρία λεπτά αργότερα ζυγίστηκε ξανά κάτω από το όριο των 205 λιβρών.


Αγώνας τίτλου σήμερα το βράδυ για τα ελαφρά βαρέα βάρη στην Νέα Υόρκη στο UFC. Ένας αγώνας που έχει περάσει όμως σε δεύτερη φάση καθώς δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος γύρω από το "θαύμα" της απώλειας βάρους πάνω από μισό κιλό σε λιγότερο από τρία λεπτά από τον πρωταθλητή της κατηγορίας Daniel Cormier.

Στην αρχική ζύγιση η ζυγαριά έδειξε 206,2 λίβρες (93,5 κιλά) όταν ο Cormier σταθεροποιήθηκε πάνω της όταν το όριο για την κατηγορία είναι οι 205 λίβρες (92,9 κιλά). Με βάση τους κανονισμούς της Πολιτείας της Νέας Υόρκης είχε την δυνατότητα να επαναλάβει την ζύγιση ξανά μετά από δύο ώρες ώστε να μπορέσει να χάσει το επιπλέον βάρος και να υπερασπιστεί την ζώνη του απέναντι στον διεκδικητή Antony Johnson.


Ο Cormier δεν έκανε χρήση του δικαιώματος που του έδινε η Αθλητική Επιτροπή της Νέας Υόρκης (ΝYSAC) αλλά βγήκε τρία λεπτά αργότερα και ζυγίστηκε ξανά και αυτή την φορά κατάφερε να βρεθεί κάτω από τις 205 λιβρες. Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για θαύμα καθώς δεν άλλαξε τίποτα ανάμεσα στις δύο ζυγίσεις. Και στις δύο ήταν ολόγυμνος για να καταφέρει να κερδίσει έστω και το παραμικρό βάρος.

Αυτό που άλλαξε είναι ο τρόπος στην ζύγιση καθώς στην δεύτερη προσπάθεια ο Cormier φαίνεται να πιέζει ελαφρά προς τα κάτω την πετσέτα που βρίσκεται μπροστά του μέχρι να πετύχει το ιδανικό βάρος και να πάρει το εισιτήριο για τον αγώνα. Οι περισσότεροι μιλάνε για σκάνδαλο ολκής καθώς σε ένα πρωτάθλημα αξίας δισεκατομμυρίων χρησιμοποιούνται φθηνές απάτες που δεν περνούν πια ούτε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα πάλης ενώ ο ίδιος ο Cormier αρκέστηκε να δικαιολογηθεί ότι κράτησε την πετσέτα ώστε να μην αποκαλυφθούν τα γεννητικά του όργανα στην προσπάθεια να ισορροπήσει πάνω στην ζυγαριά.


Ο John Jones αθλητής επίσης του UFC, που είχε αγωνιστεί απέναντι στο Cormier και τον είχε νικήσει το 2015, δήλωσε: " Είναι ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα που έχω δει στον αθλητισμό. Είναι τρελό πως επέτρεψαν να γίνει κάτι τέτοιο (...) Αν κάποιος προσέξει τα χέρια του θα δει ότι αυτός κοιτάζει συνεχώς προς τα κάτω και προσπαθεί να φθάσει το βάρος του στις 205 λίβρες. Τι έξυπνο τέχνασμα. Πολύ ανέντιμο για αυτόν".
Φυσικά το κάζο συνεχίστηκε με το youtube και το twitter να παίρνουν φωτιά.

Πηγή news247.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου