Νέο σκάνδαλο: Η Γερμανία κατασκόπευε την Interpol και την Ελληνική Αστυνομία


Η γερμανική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών (BND) κατασκόπευε επί σειρά ετών την Διεθνή Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας, γνωστότερη ως Interpol, καθώς και τα γραφεία της υπηρεσίας σε δεκάδες χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Αυστρία και οι ΗΠΑ, αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το περιοδικό επικαλείται έγγραφα που έχει δει και σύμφωνα με τα οποία η BND είχε προσθέσει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τους τηλεφωνικούς αριθμούς και τους αριθμούς των φαξ των ερευνητών της Interpol στη λίστα των παρακολουθήσεών της.

Επιπλέον, η γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας παρακολουθούσε την Europol, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία-- αρμόδιο οργανισμό της ΕΕ για την επιβολή του νόμου-- η οποία εδρεύει στη Χάγη, αναφέρει το περιοδικό.
Η νέα αυτή αποκάλυψη σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Spiegel σημαίνει πως οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τα κεντρικά γραφεία της Europol στη Λυών αλλά και το ελληνικό γραφείο της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχόλια από την BND, την Interpol ή την Europol.
Πηγή: Cnn
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου