Ρομπότ-ντελιβεράδες φέρνει η Domino's στην Ευρώπη


Την ρομποτική τεχνολογία επιστρατεύει η Domino' s Pizza για την παράδοση των εμπορευμάτων της στην Ευρώπη. Την ιδέα αυτή υλοποίησε πέρυσι με επιτυχία στη Νέα Ζηλανδία. 

 Η εταιρεία συνεργάζεται με την λονδρέζικη Starship Technonologies και, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, θα ξεκινήσει την παράδοση πίτσας σε πελάτες στη Γερμανία και την Ολλανδία.

  Η Starship, που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014 από δύο πρώην συνιδρυτές του Skype, τους Άχτι Χέινλα και Γιάνους Φρίις, θα στέλνει πίτσες με εξάτροχα ρομπότ στις πόρτες των πελατών αν αυτοί μένουν σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρων από συγκεκριμένα καταστήματα Domino's σε επιλεγμένες γερμανικές και ολλανδικές πόλεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.


 Όπως αναφέρει το πρακτορείο "Bloomberg", η Domino's Pizza Enterprises δημιούργησε νέα μονάδα, τη Domino's Robotic Unit, για να επιβλέπει το πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρυσι δοκίμασε τη διανομή πίτσας με αυτόνομα οχήματα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ στην τελευταία χρησιμοποίησε και drone.

"Με τα σχέδια ανάπτυξης που έχουμε για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, δεν θα μπορούμε να έχουμε αρκετούς ντελιβεράδες αν δεν συμπεριλάβουμε στον στόλο μας πρωτοβουλίες όπως αυτή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Domino's Pizza Enterprises, Ντον Μέιτζ.


 Τα ρομπότ της Starship λειτουργούν με μπαταρίες, είναι σχεδιασμένα για να κινούνται σε πεζοδρόμια, όχι σε δρόμους, και αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 6,4 χλμ/ώρα μεταφέροντας μέχρι 9 κιλά φορτίου. Τον χώρο μεταφοράς τους οι πελάτες θα ξεκλειδώνουν με έναν κωδικό που αποστέλλεται στα κινητά τους ενώ οι πίτσες θα είναι τοποθετημένες σε ισοθερμικές τσάντες όπως εκείνες που χρησιμοποιούν οι ντελιβεράδες. "Ανάλογα με το μέγεθος, μπορούμε να μεταφέρουμε μέχρι οκτώ πίτσες ή μια ποικιλία από πίτσες, συνοδευτικά, αναψυκτικά ή επιδόρπια", σημειώνει η Starship στην ανακοίνωσή της. 


About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου