Όσο... νικάει, ελπίζει η Τότεναμ!


Κουμάντο στο βόρειο Λονδίνο κάνει η Τότεναμ! Τα «σπιρούνια» επικράτησαν… μόνο 2-0 της -απογοητευμένης- Άρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι και παρέμειναν «σκιά» της Τσέλσι! Γλίτωσε τα χειρότερα ο Τσεχ. 

Πήρε και το λονδρέζικο ντέρμπι και συνεχίζει να «φλερτάρει» με την κορυφή η Τότεναμ! 

Με σαρωτική εμφάνιση -που δεν αποτυπώνεται στο τελικό σκορ ελέω Τσεχ- τα «σπιρούνια» επικράτησαν 2-0 της Άρσεναλ και διατηρήθηκαν τέσσερις βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Τσέλσι. 

Οι «κανονιέρηδες», από την άλλη, χρειάζονται ένα θαύμα για να προλάβουν το Champions League και, μάλιστα, βλέπουν για πρώτη φορά μετά από το 1995(!) τη «μισητή» τους αντίπαλο να τερματίζει σε υψηλότερη θέση από αυτούς! Τουλάχιστον, ο Τσεχ την έσωσε από τον... διασυρμό, αφού σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις η τεράστια κλάση του υπερίσχυσε των προσπαθειών της Τότεναμ και κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. 

Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε για την Τότεναμ ο Ντέλε Άλι, ο οποίος δημιούργησε και την πρώτη επικίνδυνη κατάσταση μπροστά στην εστία του Τσεχ στο 22’, με κεφαλιά που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα ο Έρικσεν από κοντά δεν βρήκε στόχο, με την Άρσεναλ να παίρνει τη σκυτάλη και να δείχνει παλμό για ένα δεκάλεπτο. Στην πρώτη της καλή ευκαιρία, ο Ράμσεϊ δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιορίς, ενώ ο Αλέξις έστειλε την μπάλα άουτ στη δική του προσπάθεια. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τότεναμ «ξεφορτώθηκε» την αστοχία των πρώτων 45 λεπτών και… συνάντησε τον Τσέχο τερματοφύλακα. Στο μεταξύ, όμως, είχε προλάβει να «φορτώσει» τα δίχτυα του με δύο τέρματα. 

Αρχικά, στο 55’ με τον Ντέλε Άλι, ο οποίος μετά από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια πάσαρε στον Έρικσεν. Ο Τσεχ μπλόκαρε το σουτ του τελευταίου, όμως δεν κατάφερε να σταματήσει και τον 21χρονο μέσο, από το να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μέσα σε τρία λεπτά τα «σπιρούνια» διπλασίασαν τα τέρματά τους, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κέιν, που κέρδισε ο ίδιος από μαρκάρισμα του Γκάμπριελ. 

Στη συνέχεια ο Τσεχ χρειάστηκε να αποκρούσει ωραίο σουτ του Βερτόνγκεν στο 68’, να νικήσει τον Κέιν σε τετ α τετ και να σταματήσει την κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ για να γλιτώσει την ομάδα του από διασυρμό. 

Πηγή sport-fm.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου