Ρεκόρ συμμετοχών στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Εντυπωσιακές ρομποτικές κατασκευές παρουσίασαν περισσότεροι από 1.100 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που συμμετείχαν σε 256 ομάδες στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στο ΟΑΚΑ.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε, για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote. Η Cosmote στηρίζει τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, στο πλαίσιο του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης.
Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, ο φετινός τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής από όλη την Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν και οι μαθητές Λυκείου. Όλες οι ομάδες δούλεψαν με πάθος και ενθουσιασμό και παρουσίασαν εκπληκτικές ρομποτικές κατασκευές, δείχνοντας τον δρόμο για το μέλλον. Οι ομάδες του Δημοτικού είχαν ως θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», οι μαθητές Γυμνασίου έπρεπε να κατασκευάσουν το ρομπότ που θα διανύσει ταχύτερα την «Πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου», ενώ οι ομάδες Λυκείου δοκίμασαν τις δυνάμεις τους με ρομποτικές κατασκευές για «Πράσινη Ενέργεια & Επιχειρηματικότητα».
Τα έργα που παρουσίασαν οι μαθητές, με την υποστήριξη των προπονητών-καθηγητών τους, βασίστηκαν στην εκπαιδευτική μέθοδο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).


About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου