Νεκροί από ηλεκτροπληξία οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Τραγωδία σημειώθηκε χτες στην Νιγηρία, όταν οπαδοί της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ που έβλεπαν τον αγώνα των «κόκκινων διαβόλων» με την Άντερλεχτ, έπεσαν νεκροί από μαζική ηλεκτροπληξία, αφήνοντας έτσι φτωχότερη την μεγάλη οικογένεια των οπαδών της λαοφιλέστερης ομάδας του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, οπαδοί που παρακολουθούσαν τον αγώνα της Πέμπτης για το Europa League στο Καλαμπάρ της Νιγηρίας σκοτώθηκαν την ώρα του αγώνα, καθώς έπεσε πάνω τους ένα ηλεκτρικό καλώδιο που αποκολλήθηκε από το κτήριο.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών καθώς ο Independent κάνει λόγο για επτά άτομα ενώ η Sun για 30. Παράλληλα, πολλοί οπαδοί τραυματίστηκαν και 10 μεταφέρθηκαν σε πολύ σοβαρή κατάσταση σε τοπικά νοσοκομεία.

«Γύρω στις 10 το βράδυ λάβαμε ένα τηλεφώνημα για ατύχημα που συνέβη και πήγαμε αμέσως. Μέχρι το πρωί είχαμε επτά νεκρούς και δέκα που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, το ηλεκτρικό καλώδιο υψηλής τάσης ήταν πολύ κοντά στον χώρο που βρίσκονταν οι οπαδοί και έπεσε στο σημείο», αναφέρει σε δήλωση της η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τους Times της Νιγηρίας, το κέντρο όπου βρίσκονταν οι οπαδοί ήταν κατασκευασμένο από κυματοειδές ψευδάργυρο, ο οποίος είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε tweet εκφράζει την οδύνη της για το περιστατικό: «οι σκέψεις μας είναι με τους φαν της ομάδας, τους φίλους και τους συγγενείς που επηρεάστηκαν από την τραγωδία στο Καλαμπάρ της Νιγηρίας».



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου