Οι ληστές την έπιασαν στο κρεβάτι - Το μαρτύριο που κράτησε μία ολόκληρη ώρα


Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι από παράθυρο και πολύ γρήγορα βρέθηκαν πάνω από την άτυχη γυναίκα. Ανάστατη η τοπική κοινωνία από την άγρια ληστεία...
Στοχευμένα κινήθηκαν οι τουλάχιστον τέσσερις ληστές, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα έδεσαν και φίμωσαν μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Δειλινά, για να τις πάρουν τα κοσμήματά της αλλά και τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει, για να επισκευάσει μια γκαρσονιέρα που νοικιάζει. Η Ευγενία Κ. έκανε το λάθος να αντιδράσει, όταν ξυπνώντας από τον θόρυβο που έκαναν οι δράστες, σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι της. «Κοιμόμουν στο ντιβάνι και ξύπνησα από έναν θόρυβο. Αμέσως με πλησίασαν δύο άτομα, ο ένας με έπιασε από το ένα χέρι και ο άλλος από το άλλο και με ακινητοποίησαν. Ο ένας από αυτούς έβαλε ένα μαχαίρι στο λαιμό μου κι ο άλλος ένα κατσαβίδι» αναφέρει η ίδια.

Οι δύο ληστές που την ακινητοποίησαν της έλεγαν σε σπαστά ελληνικά «να μη φωνάζει, γιατί θα τη σκοτώσουν», ενώ οι άλλοι δύο «αλώνιζαν» στο σπίτι, ψάχνοντας για χρήματα και κοσμήματα. Μάλιστα, οι δύο άλλοι συνεργοί τους, μιλούσαν ο ένας στον άλλο στο αφτί, για να μην ακούσει τη φωνή τους το θύμα τους. Η κα Ευγενία συνεχίζει περιγράφοντας τον εφιάλτη της λέγοντας: «Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια την ώρα που μπήκαν στο σπίτι. Παραβίασαν ένα παράθυρο και δεν ξέρω για πόση ώρα βρίσκονταν μέσα μέχρι να τους καταλάβω. Με είχαν ακινητοποιήσει και μόνο για κάποια στιγμή κατάφερα να δω ότι το ρολόι έδειχνε 3.30 το πρωί. Τότε μπόρεσα να δω λίγο το πρόσωπο του ενός. Ήταν νεαρός και μελαμψός. Φορούσε κουκούλα, αλλά δεν είχε καλύψει το πρόσωπό του».

Η ίδια προσπάθησε να δει εάν οι δράστες είχαν καλύψει τα χέρια τους ή όχι, προκειμένου να πει στους αστυνομικούς να αναζητήσουν τα αποτυπώματα τους. «Ο ένας που κατάφερα να δω, διαπίστωσα ότι είχε καλύψει τα χέρια του, όχι όμως με γάντια, αλλά φορούσε κάτι που έμοιαζε με κάλτσες». Η εκτίμηση των διωκτικών Αρχών είναι ότι οι ληστές έμειναν για περισσότερο από μια ώρα στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας. Κι αυτό γιατί έψαξαν μέχρι και το τελευταίο συρτάρι στην αναζήτηση χρημάτων. «Έμειναν αρκετή ώρα, δεν μπορώ όμως να πω πόση. Εκείνη την ώρα προσπαθούσα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και να μην τους εκνευρίσω, γιατί μου έλεγαν ότι θα με σκοτώσουν, εάν βάλω τις φωνές. Μάλιστα, κάποια στιγμή μου έδεσαν το στόμα με μία σακούλα, ενώ με ένα σκοινί ο ένας από τους ληστές μου έδεσε και τα πόδια».

Σε ένα συρτάρι του σπιτιού, οι δράστες που είχαν αναλάβει να ψάξουν για χρήματα και κοσμήματα, εντόπισαν 2.000 ευρώ. «Αυτά τα λεφτά προορίζονταν για επισκευές ενός σπιτιού που νοικιάζω. Μου πήραν και κοσμήματα, αλλά το σπίτι είναι σε τέτοια κατάσταση που ακόμα δεν μπορώ να πω τι ακριβώς μου έκλεψαν». Οι ληστές έφυγαν με τον τρόπο που μπήκαν στο σπίτι. Από το παράθυρο που παραβίασαν. Κάποια στιγμή η ηλικιωμένη Ηρακλειώτισσα, η οποία μένει μόνη της, καθώς τα παιδιά της βρίσκονται στο εξωτερικό, κατάφερε να βγει στο μπαλκόνι και να καλέσει τους γείτονές της σε βοήθεια. «Είδα τους δύο από τους τέσσερις να φεύγουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Τώρα που σκέφτομαι ξανά και ξανά αυτό που έζησα, είμαι σίγουρη ότι οι άνθρωποι αυτοί γνώριζαν ότι μένω μόνη μου. Δε νομίζω ότι με «επισκέφτηκαν» τυχαία» καταλήγει.

Πηγή: patris.gr, zarpanews.gr, thetoc
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου