Σοκ στη Λευκορωσία με παιδιά-σκελετούς


Παγκόσμια κατακραυγή από τα εφιαλτικά «κλικ» αποστεωμένων ορφανών που  «φιλοξενούνται» σε ιδρύματα

Εφιαλτικές εικόνες παιδιών από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί φέρνουν στον νου οι φωτογραφίες των αποστεωμένων παιδιών που «φιλοξενούνται» σε ορφανοτροφεία της Λευκορωσίας, με πόδια σαν καλαμάκια, που αδυνατούν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους, λόγω αδυναμίας. Μεταξύ των 100 παιδιών βρέθηκαν έφηβοι να ζυγίζουν έως 15 κιλά, αλλά και ένας 20χρονος βάρους μόλις 11,5 κιλών!

Οι φωτογραφίες των παιδιών ξεσήκωσαν την παγκόσμια κατακραυγή και οι Αρχές του Μινσκ ήδη άρχισαν αστυνομική έρευνα, με πολλούς διευθυντές ορφανοτροφείων να έχουν διαβεί οριστικά την πόρτα της εξόδου. Πολλοί από αυτούς, με τη συνδρομή των διοικήσεων των ιδρυμάτων, υποστήριξαν, σύμφωνα με τον «Guardian», πως για την κατάσταση των παιδιών ευθύνονται τα χρόνια ψυχολογικά τους προβλήματα, οι αναπηρίες και η έλλειψη εγκεφαλικών λειτουργιών.

«Δεν περπάτησαν ποτέ»

«Αυτά τα παιδιά δεν περπάτησαν ποτέ, είναι συνέχεια στο κρεβάτι, δεν έχουν μυς, γι' αυτό και τα πόδια τους είναι σαν οδοντογλυφίδες καλυμμένες με δέρμα. Ενα παιδί με τέτοιες ιδιαιτερότητες δεν πρόκειται να σταθεί και να περπατήσει χωρίς εντερική και πλούσια σε θερμίδες διατροφή» δήλωσε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του ορφανοτροφείου Cherven Ελα Μπορισόβα, προσθέτοντας ότι για το ίδρυμά τους «το πιο σημαντικό πράγμα» είναι ένα παιδί «καθαρό, στεγνό, ταϊσμένο και με την ιατρική βοήθεια που χρειάζεται».

Περισσότερα εδω: Espresso


About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου