Με ήλιο αλλά και μπόρες στα ορεινά - ημιορεινά το σούβλισμα του οβελία


Με ήλιο και φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή, αναμένεται ο εορτασμός του Πάσχα στο σύνολο της επικράτειας όπως αναφέρει στο Newpost ο Γιάννης Καλλιάνος , προειδοποιώντας ωστόσο για τοπικές μπόρες μετά το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα.

Αναλυτικότερα, το Μεγάλο Σάββατο κατά το πρώτο μισό της ημέρας, θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Όμως από το μεσημέρι έως το απόγευμα, δηλαδή τις θερμές ώρες της ημέρας, οι λίγες νεφώσεις θα έχουν την τάση να πυκνώσουν αρκετά στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Σε αυτές ακριβώς τις περιοχές, όπως σημειώνει στο Newpost, o μετεωρολόγος, θα εκδηλωθούν μπόρες, ασθενείς έως μέτριας εντάσεως τοπικές βροχές ή ακόμα και τοπικές καταιγίδες.  Στα υπόλοιπα πεδινά η παραθαλάσσια τμήματα ο καιρός θα διατηρηθεί αρκετά καλός καθ' όλη τη διάρκεια των επόμενων δύο εικοσιτετραώρων. 

Κατά τη διάρκεια της Ανάστασης, οι μόνες περιοχές που θέτουν υποψηφιότητα για λίγες τοπικές μπόρες είναι τα ορεινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.  Η θερμοκρασία το βράδυ της Ανάστασης στα ορεινά θα κατρακυλήσει στους 6 με 7 βαθμούς ενώ στις αντίστοιχες πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής Ελλάδος, δεν πρόκειται να κατέβει κάτω από τους 12 με 13 βαθμούς αντίστοιχα. 

Την ημέρα του Πάσχα, στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Στερεάς, του εσωτερικού της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες μετά το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα διατηρηθεί καλός με λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. 

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή και θα επιδεινωθεί.  Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες σχεδόν στο σύνολο της χώρας και πιθανότητα ακόμα και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις. 

Οι περιοχές που θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχοπτώσεων θα είναι τα Δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη αλλά και οι περιοχές το νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.  Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα πνέουν με ένταση ως και 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα σημειώσει πτώση κατά 5 με 7 μονάδες σε σχέση με την ημέρα του Πάσχα.  Από την Τρίτη του Πάσχα ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας. 



Πηγή: newpost

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου