Η Ζένια δεν άντεξε τη θλίψη του αποχωρισμού


Δεν άντεξε τον αποχωρισμό και η ραγισμένη καρδιά της Ζένια την πρόδωσε... Η 21χρονη πολική αρκούδα πέθανε απροσδόκητα την Τρίτη, στο θαλάσσιο πάρκο του Σαν Ντιέγκο «Sea World», έπειτα από μία εβδομάδα κατά την οποία παρουσίαζε σημάδια ληθάργου και δεν έτρωγε καλά.

Εκπρόσωπος του πάρκου είπε ότι οι φροντιστές της είχαν παρατηρήσει μια αλλαγή στη συμπεριφορά της και την παρακολούθησαν στενά, αλλά ο θάνατός της ήταν σοκ. Σύμφωνα με τους φροντιστές και εκπρόσωπο της ΡΕΤΑ, η καρδιά της δεν άντεξε τη θλίψη του αποχωρισμού από τη μοναδική φιλενάδα της.

Η αρκούδα ζούσε μαζί με μια άλλη θηλυκή, ονόματι Χιονονιφάδα, από το 1997, όταν άνοιξε το πάρκο και εκείνη ήταν δύο ετών.

Η Χιονονιφάδα, όμως, μεταφέρθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου στον ζωολογικό κήπο του Πίτσμπεργκ για αναπαραγωγή, για δεύτερη φορά. Την πρώτη, το 2014, που είχε μεταφερθεί ξανά στο Πίτσμπεργκ για τον ίδιο λόγο, η Ζένια την είχε ακολουθήσει, οπότε δεν είχε υποστεί το ίδιο σοκ.

Χιλιάδες ακτιβιστές είχαν υπογράψει αίτημα κατά του χωρισμού των φιλενάδων, λέγοντας ότι η κίνηση ήταν σκληρή και περιττή, δεδομένου ότι το 60% των γεννημένων σε αιχμαλωσία αρκούδων πεθαίνουν. Σε δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος του «Sea World» τόνισε ότι η Ζένια ήταν ένα πολύ αγαπητό μέλος του πάρκου και πως η ημέρα του θανάτου της ήταν πολύ δύσκολη για όλους.

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου