Διπλό χτύπημα της μοίρας: Το καντήλι έκαψε το σπίτι πενταμελούς οικογένειας στο Βαρθολομιό


Μέσα σε επτά μήνες η οικογένεια Σκαρσουλή στο Βαρθολομιό, δέχθηκε δύο δυνατά κτυπήματα: τον περασμένο Σεπτέμβριο τμήμα του σπιτιού τους καταστράφηκε από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή και φέτος την Κυριακή του Πάσχα, η φωτιά από ένα καντήλι, αποτελείωσε το υπόλοιπο σπίτι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος. Αποτέλεσμα:  Πέντε άτομα να μείνουν άστεγα.

Με δάκρυα στα μάτια ο κ. Σκαρσουλής  Χρήστος, αφηγείται τι ακριβώς συνέβη: «Κυριακή του Πάσχα, βράδυ,  ήμασταν στην κουζίνα και ξαφνικά έπεσε το φως. ¨Ήμασταν εκείνη την ώρα τέσσερα άτομα στο σπίτι. Εγώ η αδελφή μου ο πατέρας μου και η μητέρα μου. Από το υπνοδωμάτιο  έβγαινε καπνός. Έτρεξα και είδα φωτιά που μάλλον προήλθε από το καντήλι που είχαμε ανάψει. Έτρεξα αμέσως για βοήθεια δίπλα στο καφενείο, τρέξανε γείτονες με πυροσβεστήρες στα χέρια και προσπαθούσαμε να σβήσουμε την φωτιά. Ρίξαμε 14 πυροσβεστήρες και το μόνο που καταφέραμε ήταν να κρατήσουμε το σπίτι όρθιο. Ευχαριστώ όσους μας βοήθησαν. Βέβαια είχαμε καλέσει και  την πυροσβεστική η οποία ήρθε γρήγορα,  μέσα σε δέκα λεπτά με τρία οχήματα και οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στον αγώνα για την κατάσβεση της φωτιάς και παράλληλα πρόσεχαν να μην επεκταθεί. Μετά από λίγο όλα τελείωσαν…Κάηκαν όλα… Πέρυσι μας κτύπησε ο ανεμοστρόβιλος, φέτος η φωτιά…Το ένα μετά το άλλο… Ευτυχώς που δεν τραυματίστηκε κάποιος»


Έκκληση για βοήθεια

Ο κ. Σκαρσουλής κάνει έκκληση για βοήθεια: «Δεν έχουμε δουλειά, δουλεύουμε εποχικά, κανένα μεροκάματο. Ζητάμε από την Περιφέρεια, τον δήμο την τοπική Εκκλησία, αν μπορούν να βοηθήσουν. Θέλουμε σίγουρα ένα κοντέϊνερ για να μείνουμε. Μερικές φορές έρχεται και η μικρή μου κόρη, οκτώ χρονών και μένει μαζί μου. Όποιος μπορεί ας μας βοηθήσει…». Ο Νίκος Σκαρσουλής, αδελφός του  Χρήστου δήλωσε:«Δεν έμεινε τίποτα, κάηκαν όλα, τα ρούχα μας, όλα. Ζητάμε ένα κοντέϊνερ για να μπορέσει να μείνει μέσα η μάνα μας, ο πατέρας μας και μείς. Κάνουμε έκκληση για βοήθεια. Πέρυσι ο ανεμοστρόβιλος, φέτος η φωτιά…»



Πηγή: Patrisnews

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου