Αυξάνονται οι χρήστες, μειώνονται τα έσοδα στην κινητή τηλεφωνία


Όλο και περισσότερες νέες συνδέσεις παρατηρούνται στην κινητή τηλεφωνία συνδυαζόμενες όμως με όλο και λιγότερα έσοδα. Το οξύμωρο σχήμα που καθιερώνεται τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει για ακόμα μια φορά η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Σύμφωνα με αυτή η χρήση του κινητού τηλεφώνου μοιάζει να μην συγκαταλέγεται στις περικοπές που κάνει κάθε οικογένεια εν μέσω οικονομικής κρίσης κι αυτό για δύο λόγους. Από την μια τα οικονομικά πακέτα  δελεάζουν όλο και περισσότερους να πραγματοποιήσουν μια σύνδεση σύνδεση κι από την άλλη η εξέλιξη της τεχνολογίας η οποία προοικονομεί ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές στο χώρο των τηλεπικοινωνιών στο μέλλον, δεδομένης της ανόδου που γνωρίζουν οι διάφορες εφαρμογές επικοινωνίας, όπως το Messenger, το Whatsapp ή το Viber, μειώνοντας έτσι την χρήση του τηλεφώνου κι αυξάνοντας αυτή των δεδομένων.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΠΑ, το πρώτο εξάμηνο του 2016 οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 1,2%, προστέθηκαν δηλαδή 16.429 συνδέσεις, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, ενώ ο συνολικός όγκος ομιλίας διευρύνθηκε κατά 2% κι ανήλθε σε περίπου 224 εκατ. λεπτά ανά μήνα.
Πέρα από την αύξηση χρήσης του κινητού βέβαια ταχύτατη είναι και η διεύρυνση της χρήσης των δεδομένων.



About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου