Απήγαγε, βίασε και σκότωσε 7χρονο κορίτσι


Μια υπόθεση που προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Κολομβίας. Η υπόθεση της απαγωγής, του βιασμού και της δολοφονίας ενός επτάχρονου κοριτσιού από έναν αρχιτέκτονα. Η Δικαιοσύνη "μίλησε" και τον καταδίκασε σε σχεδόν 52 χρόνια φυλακή.

Ο 38χρονος αρχιτέκτονας Ραφαέλ Ουρίμπε Νογκέρα, γόνος πλούσιας οικογένειας της Μπογκοτά, απήγαγε τον περασμένο Δεκέμβριο την 7χρονη Γιουλιάνα Σαμπόνι από μια υποβαθμισμένη περιοχή της κολομβιανής πρωτεύουσας. Την πήγε στο πολυτελές διαμέρισμά του, τη βίασε και στη συνέχεια τη δολοφόνησε.


Το άψυχο κορμάκι του παιδιού στο διαμέρισμά του. Στο δικαστήριο, ο Νογκέρα ομολόγησε το έγκλημά του αλλά υποστήριξε πως ό,τι έκανε το έκανε όντας μεθυσμένος και υπό την επήρεια ναρκωτικών και δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του. Μάλιστα, μετά το φόνο του ανήλικου παιδιού, η οικογένειά του είχε φροντίσει να τον στείλει σε κλινική αποτοξίνωσης γιατί ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη και το ποτό.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 51 χρόνια και 10 μήνες φυλακή και του επέβαλε πρόστιμο 25.000 δολαρίων. Η υπόθεση είχε προκαλέσει φυσικά τεράστιες αντιδράσεις στην Κολοβία και υπό το φόβο αντιποίνων από τους συγγενείς του θύματος, η αστυνομία φόρεσε στον δράστη του εγκλήματος αλεξίσφαιρο γιλέκο για να τον απομακρύνει από το δικαστήριο, έξω από το οποίο είχε συγκεντρωθεί οργισμένο πλήθος και τον αποδοκίμαζε.


Ακόμη και ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος σοκαρίστηκε από την υπόθεση και ζήτησε με ανάρτησή του στο twitter «η δικαιοσύνη να ρίξει όλο το βάρος της στον υπεύθυνο» για τον φόνο αυτό.

Στην Κολομβία η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί και την οποία είχε ζητήσει η κατηγορούσα αρχή είναι 60 χρόνια κάθειρξη. Η εισαγγελία και οι γονείς του κοριτσιού έχουν αποφασίσει να ασκήσουν έφεση στην απόφαση.


About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου