Νεαρός Τούρκος θέλει να γνωρίσει 10.000 ανθρώπους σε 198 χώρες!


Ένας στόχος -να γνωρίσει 10.000 ανθρώπους από 198 χώρες- ένα "μέσο" επικοινωνίας, το ...τσάι, ένα μότο -"η ζωή είναι μικρή"- και πολλή αγάπη για τον Άλλον, τον συνάνθρωπο όπου γης. Αυτά είναι τα συστατικά του πρότζεκτ ενός νεαρού Τούρκου, που έχει βάλει σκοπό να ...αλωνίσει τον κόσμο και να χτίσει νέες φιλίες παντού!

Στα 23 του χρόνια, ο Ντογούς Κοκαρτί, φοιτητής Ιατρικής στην πατρίδα του, την Τουρκία, θέλει να ταξιδέψει ανά τον κόσμο, να γνωρίσει νέους ανθρώπους και πολιτισμούς και να "σπείρει" αγάπη στο πέρασμά του. «Όπως λέει ο Μπέρτραντ Ράσελ, η αγάπη είναι σοφή, το μίσος ανόητο. Ζούμε για λίγο... Όταν συνειδητοποίησα ότι ζούμε όλοι στον ίδιο πλανήτη αλλά περνάμε και "φεύγουμε" χωρίς να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, είπα πως εγώ δεν θέλω να το κάνω αυτό. Θέλω να γνωρίσω ανθρώπους, ν' αγγίξω τις ζωές τους. Μαθαίνω από τους άλλους, μαθαίνω απ' αυτή την εμπειρία», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεαρός Τούρκος.

Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν ταξιδεύοντας στις σκανδιναβικές χώρες και γνωρίζοντας νέους τόπους και ανθρώπους αποφάσισε να βάλει έναν στόχο: να ταξιδέψει σε 198 χώρες και να γνωρίσει 10.000 ανθρώπους. «Στην αρχή σκεφτόμουν το ένα εκατομμύριο, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα πως κάτι τέτοιο θα ήταν ίσως αδύνατο», εξηγεί ο Ντογούς, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε την ιδέα του σε συγγενείς και φίλους, που αρχικά τον κοίταξαν ...περίεργα, όπως λέει χαριτολογώντας.

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου