Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-2



Αποστολή εξετελέσθη για την ΑΕΚ! Στην... πρώτη του ως ενδεκαδάτος ο Βινίσιους σκόραρε, ο Αραβίδης το «κλείδωσε» και το 2-0 στα Χανιά επί του Πλατανιά φέρνει την Ένωση αγκαλιά με τα πλέι οφ.



Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε θέση βασικού, για πρώτη φορά, στον Βινίσιους ενώ στο δεύτερο 45λεπτο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και τον ξεχασμένο Αραβίδη. Αυτοί οι δύο, τελικά, έκαναν τη διαφορά στα Χανιά και η ΑΕΚ πάτησε γερά στην 5άδα. Σοβαρός τραυματισμός για Λαμπρόπουλο, εντυπωσιακή ξανά η παρουσία του κόσμου της Ενωσης.

Οι δύο ομάδες μπήκαν καλά στο ματς, το οποίο είχε ρυθμό και φάσεις. Αυτές, αρχικά ήταν για την ΑΕΚ, η οποία θα μπορούσε να προηγηθεί στο 16' με τον Αϊντάρεβιτς μετά την ωραία κίνηση και σέντρα του Βινίσιους. Δύο λεπτά μετά, ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ δεν δημιούργησε για κάποιον συμπαίκτη του αλλά εκτέλεσε, σαν επιθετικός και με το... δεξί, για το 0-1 μετά την πάσα του Αραούχο. Οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν, όπως ήθελαν, να πάρουν το προβάδισμα νωρίς αλλά φέτος έχουν δείξει πως μπορούν να δεχθούν γκολ άνα πάσα στιγμή λόγω κάποιου ατομικού λάθους. Σαν κι αυτό που έκανε ο Μπάρκας στο 20', σε μια ακίνδυνη εκτέλεση φάουλ, αλλά τελικά κατάφερε να γλιτώσει την ισοφάριση από τον Μπανανά.

Οπως και να έχει, από αυτή την φάση κι έπειτα, ο Πλατανιάς φάνηκε να το πιστεύει περισσότερο. Οι Κρητικοί πήραν μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησαν να μεταφέρουν το ματς προς την περιοχή της ΑΕΚ και με τον Στάθη να κάνει φάσεις από δεξιά, έγιναν απειλητικοί. Ειδικά η ευκαιρία του Μανούσου στο 31' ήταν πολύ καλή αλλά πολύ καλό ήταν και το τάκλιν του Βράνιες για να κοντράρει το κοντινό σουτ. Με τους γηπεδούχους να βγαίνουν μπροστά, η Ενωση είχε χώρους για να φτάσει στο δεύτερο γκολ και θα μπορούσε να το κάνει στο 38' με τον Μάνταλο αλλά η ευκαιρία χάθηκε, όπως χάθηκε και αυτή του Μπανανά στο 41' για τους Κρητικούς. Η ευθύνη, όμως, δεν ήταν δική του αλλά του Μπάρκα, ο οποίος έκανε μεγάλη επέμβαση στην δυνατή κεφαλιά.

Οσο καλό ήταν το πρώτο 45λεπτο, τόσο... αδιάφορο ήταν το δεύτερο, το οποίο άρχισε με ένα άσχημο γεγονός. Σε μια φάση στην οποία συγκρούστηκε με τον Βράνιες, ο Λαμπρόπουλος τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και αντικαταστάθηκε από τον Γιόχανσον. Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό αλλά αρκετά φάουλ, με τον Χιμένεθ να κάνει την δεύτερη αλλαγή στο 63', όταν έβγαλε τον Χριστοδουλόπουλο για να βάλει τον Αραβίδη. Η δικαίωση ήταν άμεση για τον Ισπανό τεχνικό αφού ο «Αραβας» ήταν αυτός που έκανε το 0-2 στο 67' με ωραίο διαγώνιο σουτ, μετά την μπαλιά του Μάνταλου, κλειδώνοντας το τρίποντο.

Οσο κι αν το ήθελε ο Πλατανιάς, άλλωστε, θα έπρεπε να συμβούν τρελά πράγματα για να αλλάξει το αποτέλεσμα με δεδομένη την εικόνα των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος. Και τελικά δεν έγινε κάτι τρελό, αλλά το φυσιολογικό...

Πηγή gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου