Αυστηρά πρόστιμα για όσους ανάβουν τσιγάρο σε χώρους όπου απαγορεύεται


Με τσουχτερά πρόστιμα και με αφαίρεση διπλώματος θα απειλούνται πλέον οι θεριακλήδες... οδηγοί, αν εντοπίζονται να καπνίζουν έχοντας ανήλικα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Στους οδηγούς που θα «συλλαμβάνονται» να καπνίζουν ακόμη και ηλεκτρονικό τσιγάρο έχοντας ως συνεπιβάτες παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, θα επιβάλλεται «καμπάνα» ύψους 1.500 ευρώ, ενώ στους οδηγούς λεωφορείων, τρόλεϊ και άλλων οχημάτων δημόσιας χρήσης το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 3.000 ευρώ. Επιπλέον, οι παραβάτες θα στερούνται την άδεια οδήγησης για διάστημα ενός μήνα, ακόμα κι αν δεν διαπράττουν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά κάποιο τρίτο πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο. 


Σε νοσοκομεία

Αυστηρές ποινές προβλέπονται και για όσους ανάβουν τσιγάρο σε εσωτερικούς χώρους νοσοκομείων και άλλων μονάδων υγείας, με τους... άτακτους ασθενείς να τιμωρούνται ακόμα και με εξιτήριο (υπό την προϋπόθεση ότι η υγεία τους δεν διατρέχει κίνδυνο), τους συνοδούς ή τους επισκέπτες να απομακρύνονται από τους θαλάμους και τους διαδρόμους, και το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκεται αντιμέτωπο με πειθαρχικές κυρώσεις. 

Περισσότερα: Espresso

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου