Γιατί στη Ρωσία γίνονται πτήσεις με δεκάδες ταράνδους για επιβάτες


Μία πτήση αναχώρησε από το Γιάκουτσκ της Ρωσία για τη Σιβηρία μόνο που αντί για κανονικούς επιβάτες είχε... ταράνδους.

Στις φωτογραφίες φαίνεται πως τα θηλαστικά έχουν στοιβαχτεί στο πίσω μέρος του τζετ, ενώ μία αεροσυνοδός τα ταΐζει με το χέρι της στα μέσα της πτήσης.


Τα ζώα μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο προκειμένου να διαγωνισθούν στο 4ο ετήσιο Αγώνα Ταράνδων στην Σιβηρία, μία γιορτή που προσελκύει κόσμο απ΄όλα τα μέρη της Ρωσίας.


Εκτός από το Γιάκουτσκ, τάρανδοι από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αρκτικής ταξίδεψαν  αεροπορικώς για τον ίδιο σκοπό.

«Έχουμε μεγάλη εμπειρία στην μεταφορά μεγάλων ζώων, έτσι οι τάρανδοι ήταν ήσυχοι κατά την διάρκεια της πτήσης», ανέφερε ένας μέλος της αεροπορικής εταιρίας Πόλαρ.


Κάθε τάρανδος δένεται ξεχωριστά ανάλογα με το μέγεθος των τεράτων του. Όσοι έχουν τα μεγαλύτερα τέρατα τοποθετούνται στο κέντρο του αεροπλάνου, ενώ δεν λίγες οι φορές που οι κτηνοτρόφοι τους κόβουν τα κέρατα έτσι ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά.

Πάντως σύμφωνα με τους «Siberian Times», δύο τάρανδοι πέθαναν κατά την μεταφορά τους από την πόλη Αναμπάρ στην Σιβηρία, αλλά τα αίτια του θανάτου τους δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Μόλις οι τάρανδοι φθάσουν στον προορισμό τους ελέγχονται από κρατικούς κτηνιάτρους, ενώ ακόμη δύο τάρανδοι είχαν διαγνωσθεί με ένα σοβαρό πρόβλημα στην γαστρεντερική οδό.




About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου