Ιατρικό θαύμα


Παγκόσμια επιτυχία! Ομάδα καρδιοχειρουργών από Αθήνα και Αρκαδία έκανε επέμβαση σε 86χρονο ασθενή που είχε στην κοιλιά του δύο τεραστίων διαστάσεων ανευρύσματα

Δύο γιγάντια ανευρύσματα, τα μεγαλύτερα που έχουν αναφερθεί ποτέ στον κόσμο, με διαμέτρους που ξεπερνούσαν τα 14 και τα 10 εκατοστά, αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία μία ομάδα καρδιοχειρουργών από την Αθήνα και την Αρκαδία στο Νοσοκομείο της Τρίπολης!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο διακεκριμένος διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Αθηνών Γεώργιος Κούστας, η επέμβαση έγινε στην κοιλιά ασθενούς ηλικίας 86 ετών, ο οποίος είχε αναπτύξει ανευρύσματα στις έσω λαγόνιες αρτηρίες (κοιλιά).

Οπως αναφέρεται, «ο διευθυντής της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως κ. Γεώργιος Παπασταματάκης και οι συνεργάτες του, με την ενεργό συμμετοχή του διακεκριμένου διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Αθηνών Γεώργιου Κούστα, MD, PhD και της ομάδας του, αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία τεραστίων διαστάσεων ανεύρυσμα στις έσω λαγόνιες αρτηρίες (στην κοιλιά). Η διάμετρος ξεπερνούσε τα 14 εκ. στο ένα και 10 εκ. στο άλλο. Δεν έχει περιγραφεί ουδέποτε παγκόσμια επιβίωση ανθρώπου με τόσο μεγάλο ανεύρυσμα στις ανωτέρω περιοχές. Αποτελεί παγκόσμια επιτυχία!»

Σημειώνεται ότι στην παγκόσμια βιβλιογραφία δεν υπάρχει αναφορά για ανάλογο χειρουργικό περιστατικό. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο ασθενής ξύπνησε και παρέμεινε για λίγες μέρες για νοσηλεία στο δωμάτιό του, ενώ χθες πήρε εξιτήριο και ήδη βρίσκεται στο σπίτι του όπου αναρρώνει σε πολύ καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης του ανευρύσματος στις έσω λαγόνιες αρτηρίες της κοιλιακής αορτής γίνεται συνήθως με στεντ. Πρόκειται για την είσοδο από τις μηριαίες αρτηρίες ενός συνθετικού υλικού που ενισχύει εκ των έσω το άρρωστο τοίχωμα της αορτής, «σφραγίζοντας» το ανεύρυσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εποχή της οικονομικής κρίσης, όπου τα δημόσια νοσοκομεία λυγίζουν από τις ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε αναλώσιμα υλικά, ειδήσεις όπως αυτή αποτελούν μία τρανή απόδειξη των δυνατοτήτων του επιστημονικού προσωπικού, που μέσα σε όλες τις αντιξοότητες προσπαθεί και πετυχαίνει να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ.

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου