Δεν είχε λεφτά ούτε για την ταφή της μητέρας του


Αντιμέτωποι με μία θλιβερή, ανθρώπινη ιστορία ήρθαν οι άνθρωποι του τμήματος  Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, του δήμου Αλεξανδρούπολης. 

Ένας νεαρός συμπολίτης μας, άνεργος, που αντιμετωπίζει θέματα αναπηρίας, ζήτησε με αίτησή του προς την υπηρεσία να απαλλαχθεί από την οφειλή για τον ενταφιασμό  της θανούσας μητέρας του, που ανέρχεται στο ποσό των 91 €, λόγω οικονομικής ένδειας.

Μετά την αίτηση, οι αρμόδιοι υπάλληλοι ερεύνησαν την υπόθεση και διαπίστωσαν ότι ο νεαρός δεν έχει άλλους συγγενείς, είναι άνεργος και συντηρείται μόνο από το αναπηρικό του επίδομα, με το οποίο πρέπει να πληρώνει και το ενοίκιό του και τους λογαριασμούς του (ρεύμα, νερό, θέρμανση). Η οικονομική του κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που δεν μπορούσε να διαθέσει το ποσό των 91 ευρώ για να τακτοποιήσει την υπόθεση ενταφιασμού της μητέρας του.

Μετά από την εισήγηση της υπηρεσίας και τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε η απαλλαγή του συμπολίτη μας από την καταβολή του προαναφερθέντος ποσού, καθώς, όπως επισημάνθηκε, στην παρούσα χρονική στιγμή, η καταβολή των 91 ευρώ θα δυσχέραινε την επιβίωσή του.



About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου