Ένταση και χημικά μεταξύ αγροτών και Ματ



Μικροένταση στη συγκέντρωση των αγροτών στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Μικροένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν οι συγκεντρωμένοι αγρότες πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν σχηματιστεί και τις κλούβες που βρίσκονταν απ'έξω.

Όπως είπαν οι αγρότες, ήρθαν για ειρηνική διαδήλωση και έφαγαν τα αριστερά χημικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μετά από λίγη ώρα επικράτησε και πάλι ηρεμία, ενώ οι αγρότες αποφάσισαν τελικά να απόχωρήσουν και κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι του Πειραιά.

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν, θύμα τραυματισμού έπεσε και ο φωτορεπόρτερ Άγγελος Τσάτσης.

Ήδη από το πρωί της Τετάρτης η εικόνα που επικρατούσε έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν συγκρούσεις και δακρυγόνα λόγω της έντασης που ξέσπασε μεταξύ των αγροτών και των δυνάμεων της αστυνομίας.

Όταν καταλάγιασαν τα πνεύματα και αποφασίστηκε να μπει μια επιτροπή οκτώ ατόμων στο υπουργείο, αλλά απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους, η επιτροπή αρνήθηκε να γίνει η συνάντηση.

Πρώτη αντίδραση των αγροτών ήταν να ξεκινήσει πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Οι διαμαρτυρόμενοι αιφνιδίασαν τις Αρχές πηγαίνοντας στην πίσω πλευρά των γραφείων, όπου δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, όμως στη συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο που είχαν συγκεντρωθεί οι κλούβες, χωρίς να σημειωθούν εντάσεις.



Πηγή: Cnn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου