Πέταξαν στο δρόμο μάνα με τρία ανήλικα παιδιά


Οσο και να θέλει κάποιος να προσπεράσει αυτή την είδηση όταν την διαβάζει, δεν μπορεί, γιατί απλά αγγίζει την ψυχή του. Πώς να μην συγκινηθεί κάποιος βλέποντας μια οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά να βρίσκεται κυριολεκτικά στο δρόμο.

Και ο λόγος; Αυτός που ζουν οι περισσότερες οικογένειες της Ελλάδας σήμερα: Οικονομικός.

Στην πόλη της Πάτρας που πριν από μερικές μέρες έγινε το αδιαχώρητο από το καρναβάλι, εκεί σε κάποια γωνιά της πόλης, μια μόνη μητέρα, έχοντας στην αγκαλιά της τα τρία ανήλικα παιδιά της, βρίσκεται σε απόγνωση.

Ανεργη, χωρίς οικονομική βοήθεια από το πουθενά, μόνη της να αναθρέψει αυτά τα παιδιά και τώρα πια χωρίς στέγη για να τα προστατεύσει. Δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τα ενοίκια που χρωστούσε και βρέθηκε στο δρόμο. Παρόλο που ακόμη και η κοινωνική λειτουργός έκανε έκκληση στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να κάνει λίγο υπομονή, ώστε να βρεθεί μια λύση, τίποτα δεν έγινε.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται προσωρινά από μια φιλανθρωπική οργάνωση «Φωτεινό Αστέρι» που εδρεύει στην πόλη της Πάτρας και η οποία κάνει έκκληση για να βρεθεί λύση γι' αυτή την οικογένεια. Η βοήθεια θα πρέπει να δοθεί από το κράτος και όχι μόνο από τον κάθε ιδιώτη που θα ευαισθητοποιηθεί. 

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου