Γιώργος Καρέλης: Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο. Μία φωνή βγαλμένη από την ψυχή


Ο Γιώργος μεγαλωμένος στην όμορφη Κρήτη και με τραγούδια του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη, δε θα μπορούσε μέσα του να μη καλλιεργηθεί η ευαισθησία της μουσικής.

Χρόνια τραγουδιστής στο Ηράκλειο, έκανε πρώτη φορά την εμφάνιση του στη σκηνή του The Voice Greece φέτος. Μάγεψε τους κριτές και τους θεατές και έφτασε ως τον τελικό. Ένας άνθρωπος που δε τραγουδάει στοίχους, αλλά λόγια που αγγίζουν την ψυχή και την καρδιά. Μία φωνή που έχει στοιχεία Αντώνη Βαρδή και Γιάννη Πάριο.

Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν και μας είπε πολλά τόσο για το The Voice όσο και για τον Γιώργο πίσω από τις κάμερες.


Να πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Πώς προέκυψε το the Voice; Ποιος σε παρότρυνε να δηλώσεις συμμετοχή;

Δε με παρότρυνε κανείς να δηλώσω συμμετοχή στο Voice. Απλώς ένα απόγευμα είδα που είχαν βγάλει ότι αρχίζουν αιτήσεις και είπα να το κάνω. Παλαιότερα βέβαια δε μου είχε περάσει από το μυαλό, καθώς μου έλεγαν "Δήλωσε συμμετοχή!", κι εγώ είμαι ένας άνθρωπος που ότι μου λένε δε το κάνω (γέλια) είμαι λίγο ξεροκέφαλος. Τελικά όταν είδα την φόρμα συμμετοχής, λέω δεν έχω να χάσω κάτι. Έστειλα το video και ξεκίνησε το Voice.



Οι γονείς σου όταν τους είπες "Έστειλα συμμετοχή στο The Voice" ποια ήταν η αντίδραση τους;

Χάρηκαν οι γονείς μου, γιατί το θέλανε πολύ. Και οι ίδιοι ήταν  που μου έλεγαν χρόνια "Κάνε κάτι. Δήλωσε συμμετοχή σ'ένα παιχνίδι". Χάρηκαν πολύ και πίστευαν ότι θα προχωρήσω.


Όταν ανέβαινες στην σκηνή μας μάγευε όχι μόνο η φωνή αλλά και η ψυχή που έδινες. Ήταν επειδή αφιέρωνες τα συγκεκριμένα κομμάτια σε κάποιον;

Όχι (γέλια). Όταν τραγουδάω είναι αυτό που λέει και ο Σάκης Ρουβάς "Η φωνή μου είναι δεμένη με μία μικρή κλωστή με την ψυχή μου". Το οτιδήποτε που θα τραγουδήσω θα είναι από την ψυχή μου. Το πως θα βγει και το εκλάβει ο κόσμο. Εννοείτε ότι με χαροποιεί να το λάβει σωστά ή να τον αγγίξει  με αυτό που θα πω με όποιο τραγούδι. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως θα βγει καλύτερα το τραγούδι. Αλλά αν πρέπει να πω μία αφιέρωση. Το αφιέρωσα σε όλο τον κόσμο που με έβλεπε!


Σε βλέπαμε και δεν είχες τόσο άγχος.

Εσείς το λαμβάνατε αυτό (γέλια). Το άγχος μου ήταν μέχρι την προετοιμασία. Την προετοιμασία να περιμένω να βγει η σειρά μου, να βγω, να πάω μέχρι το μικρόφωνο, να σταθώ εκεί που πρέπει. Με το που ξεκινούσε η μουσική τα ξεχνούσα όλα και άρχιζα να τραγουδάω.


Ήταν τέτοιο που έλεγες "Εντάξει όταν βγω έξω θα σταματήσει" ή ήταν τέτοιο που σε φόβιζε μήπως επηρεάσει την απόδοση σου;

Το σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοση μου. Αλλά μετά επειδή έχω μάθει να το διαχειρίζομαι, λέω είναι κρίμα να το καταστρέψω όλο αυτό που πάω να κάνω.


Έχει μείνει κάποια στιγμή στο μυαλό σου ανεξίτηλη από την συμμετοχή σου;

Σαφώς ήταν όταν πέρασα στα battles που γύρισε ο Ρουβάς τελευταία στιγμή. Βασικά σε όλες τις φάσεις δε πολύ καταλάβαινα όταν περνούσα. Όταν μιλήσανε με συγκινητικά λόγια για μένα όλοι οι coaches και στον ημιτελικό και στα stand pound. Ο Μαραβέγιας είπε πολύ καλά λόγια, η Παπαρίζου...όλοι είπαν καλά λόγια. Βασικά είμαι λίγο δικαιωμένος για αυτό που κάνω εδώ και τόσα χρόνια στην πόλη μου. Που τα κατάφερα και το έδειξα και στους κριτές, που είναι καταξιωμένοι. Σαν να είχα την έγκριση τους να προχωρήσω σε κάτι παραπάνω.



Βέβαια εμένα μου έκανε εντύπωση πως "παντρεύτηκε-ταίριαξε" ένας coach ο οποίος είναι τραγουδιστής ποπ με έναν μαθητή-τραγουδιστή με έντεχνα & λαϊκά ακούσματα;

Και εμένα μου έκανε απορία. Από την στιγμή που γύρισε ο Σάκης κατάλαβα ότι δε τον ενδιαφέρει τι τραγουδάει ο καθένας, αρκεί να τραγουδάει σωστά. Εξάλλου ο Σάκης είχε κι άλλους λαϊκούς, ποπ, τζαζ, είχε τα πάντα. Γύρισε σε μένα που δεν είχα καμία σχέση το ρεπερτόριο που τραγουδάει ο Σάκης. Αλλά αυτό κάτι έδειξε. Μου έδειξε ότι ψάχνει να βρει κάτι πέρα από αυτό που πρεσβεύει ο ίδιος και τον ευχαριστώ γι 'αυτό.


Η συνεργασία σας ήταν εύκολη επειδή υπήρχε αυτή η διαφορά σας; Πιστεύεις ότι έμαθες πολλά από τον Σάκη;

Ήταν εύκολη και ναι έμαθα πάρα πολλά. Μου έδινε τις συμβουλές που έπρεπε. Πως να κάνω αυτό, πως θα του άρεσε να κάνω αυτό. Δηλαδή με βοηθούσε πάρα πολύ και σε θέματα τονικότητας στα τραγούδια και μου έλεγε την γνώμη του, που την άκουγα εννοείτε. Από την εμπειρία που έχει 25 χρόνια τώρα, γιατί κακά τα ψέματα έχει πάρα πολύ εμπειρία. Ξέρει πολλά παραπάνω...πως να μεταδίδει το τραγούδι στον κόσμο, τις κινήσεις, να μεταδίδει εκείνη την ώρα που τραγουδάς να πρεσβεύει η κίνηση σου αυτό που τραγουδάς, πως να επικοινωνείς με τον κόσμο. Είναι τοπ στην Ελλάδα. Πήρα ότι μπορούσα από εκείνον.


Φεύγοντας από το The Voice εκτός από καλές στιγμές πήρες και κακές;

Καλές ήταν ο τελικός, με τον Γιάννη Μαργάρη να παίρνει την νίκη, γιατί με τον Γιάννη ήμαστε φίλοι. Γιατί ήμασταν και συγκάτοικοι στο ξενοδοχείο στην Αθήνα. Πήρα πάρα πολλές καλές στιγμές, δεν έζησα κακές στιγμές. Ήμασταν μία παρέα, ένα ευχάριστο κλίμα με τα παιδιά. Τα παιδιά ήταν όλα υπέροχα. Ίσως οι κακές στιγμές ήταν όταν διαγωνιζόμασταν ο ένας αντίπαλος με τον άλλον και έπρεπε ένας να αποχωρήσει. Στεναχωριόμουν να σου πω την αλήθεια κι εγώ, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι.


Τελειώνοντας το Voice, ψάχνοντας για σένα κανείς, ανακαλύπτει κάτι πολύ ωραία βιντεάκια που τραγουδάς είτε είσαι μόνος είτε με κάποιο φίλο σου. Πώς ξεκίνησε όλη αυτή η ιδέα;

Βασικά αυτό ξεκίνησε αρχικά μόνος μου και μετά με ένα φίλο μου, γιατί έχουμε την ίδια τρέλα για την μουσική και την κιθάρα. Και έτσι είπαμε να κάνουμε cover. Από εκεί και πέρα το ένα έφερε το άλλο. Πολύ πριν σε εκείνα τα video δεν είχα σκεφτεί να πάω στο The Voice. Έκανα κάτι που μου άρεσε και ήθελα να το δει και ο κόσμος. Τα αγαπώ αυτά τα πράγματα.


Γιώργο μου, αν αύριο σου έκαναν πρόταση να συνοδεύσεις στο τραγούδι κάποιον σ' ένα μουσικό σχήμα ή σε κάποια συναυλία , με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς;

Δύσκολη ερώτηση. Γιατί φυσικά οι μουσικές σκηνές με καταξιωμένους καλλιτέχνες είναι το καλύτερο. Και είναι ένα όνειρο για μένα. Τώρα γι το ποιος, δεν έχω κάποιον στο μυαλό μου. Λατρεύω τον Πάριο, αλλά ο Πάριος αποκλείεται. Δε μπορώ να πω κάποιον.


Αν σου έκανε πρόταση κάποιος από τους coaches για συνεργασία, θα πήγαινες;

Ναι, γιατί όχι! Εννοείτε! Εδώ να πω ότι οι coaches βοηθούσαν πάρα πολύ όλα τα παιδιά.


Τέλος, θέλω να μας πεις αν σου έγινε κάποια πρόταση για κάποια εμφάνιση.

Πρόταση στην Αθήνα, όχι. Πολλές εδώ στο Ηράκλειο. Κανονίζουμε κάτι με τον Γιάννη Μαργάρη για Κύπρο. Κάποιες εμφανίσεις και βλέπουμε. Προχωράμε και προσπαθούμε.


Οπότε να σου ευχηθώ πραγματικά ότι καλύτερο. Να ξεκινήσεις πολύ δυναμικά στην Κύπρο και να σου έρθει η μία πρόταση μετά την άλλη. Γιατί όπως είπαμε είσαι ένας μοναδικός τραγουδιστής.

Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη. Ευχαριστώ πολύ τον Δορυφόρο  για αυτή την συνέντευξη. Να κάνετε πάντα καλή και ποιοτική δουλειά και με πολύ αγάπη για την μουσική.

   


About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου