Κίνδυνοι από τα προβιοτικά στα παιδιά


Ιδιαίτερη προσοχή σε ό,τι αφορά τη χορήγηση προβιοτικών σε παιδιά θα πρέπει να δίνεται, σύμφωνα με επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι σε νέα ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι τόσο τα προβιοτικά όσο και τα υπόλοιπα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να λαμβάνονται αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Το ζήτημα προέκυψε έπειτα από τον θάνατο βρέφους που είχε γεννηθεί πρόωρα, στο οποίο είχε χορηγηθεί σκεύασμα που περιέχει μαγιά και έναν συγκεκριμένο τύπο προβιοτικών και έχει ήδη αποσυρθεί.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών, το βρέφος στο Κονέκτικατ έχασε τη ζωή του επειδή ανέπτυξε σοβαρό γαστρεντερικό πρόβλημα, καθώς το σκεύασμα περιείχε μύκητα της μούχλας. Το σκεύασμα χορηγήθηκε στο μωρό στο πλαίσιο θεραπείας για την ενίσχυση της εντερικής χλωρίδας και του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να αποτραπεί η προσβολή από διάφορες ασθένειες. Τα προβιοτικά έχουν αυτήν την ιδιότητα, όπως επίσης και την ικανότητα (ανάλογα με τον τύπο τους) να αποκαθιστούν τα προβλήματα του εντέρου, για παράδειγμα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και την προσβολή από βακτήρια όπως το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Mείωση πόνου

Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές του νοσοκομείου King's College στο Λονδίνο, δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Alimentary Pharmacology and Therapeutics», ενώ έδειξε επίσης ότι ορισμένα προβιοτικά μειώνουν και τα επίπεδα του πόνου.
Περισσότερα: Espresso , Φώτο: Δημοκρατία
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου