Η «επιχείρηση» απελευθέρωσης τριών φλαμίνγκο


Στο φυσικό τους περιβάλλον επέστρεψαν τρία πανέμορφα φλαμίνγκο που «νοσηλεύτηκαν» στον σταθμό πρώτων βοηθειών άγριων ζώων της οργάνωσης Δράση για την Αγρια Ζωή στη Θεσσαλονίκη.

Τα τρία φλαμίνγκο αφέθηκαν ελεύθερα στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης και ενώθηκαν με το κοπάδι τους. Τα πανέμορφα πουλιά με τα εντυπωσιακά χρώματα μαγνήτισαν τα βλέμματα όσων είχαν την τύχη να βρεθούν στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Δράση για την Αγρια Ζωή την Καθαρά Δευτέρα.

Πυροβολημένο

Τα δύο φλαμίνγκο είχαν καταλήξει στην οργάνωση εξαντλημένα από τον χιονιά, ενώ το τρίτο ήταν πυροβολημένο. Οι υπεύθυνοι τους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και μόλις η κατάστασή τους βελτιώθηκε και κρίθηκε ότι μπορούν να επανενταχθούν, στήθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους.


Οι εθελοντές της οργάνωσης έβγαλαν τα πουλιά από τα κουτιά στα οποία ήταν τοποθετημένα και τα άφησαν στην ακτή. Εκείνα δεν πτοήθηκαν από τον κόσμο που τα παρακολουθούσε και μπήκαν αμέσως στο νερό αναζητώντας τροφή. Μαζί με τα φλαμίνγκο έγινε και η απελευθέρωση μιας γερακίνας.
Η Δράση για την Αγρια Ζωή είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ασχολείται με την παροχή πρώτων βοηθειών και την περίθαλψη άγριων ζώων




About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου