Ουζμπέκοι τζιχαντιστές εκπαιδεύουν παιδιά για πόλεμο στη Συρία


Μια ομάδα τζιχαντιστών από το Ουζμπεκιστάν που μάχεται στη Συρία δημοσιοποίησε την εκπαίδευση των παιδιών στη διεξαγωγή τζιχάντ.

Η ομάδα Ιμάμης Μπουχάρι Τζαμαάτ (επίσης γνωστή και ως Κατιμπάτ Ιμάμ αλ Μπουχάρι) κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και σχολείο για τα παιδιά της ομάδας. Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν δόθηκε για το βίντεο, αλλά αναρτήθηκε στο 19 Δεκεμβρίου, 2015.

Το 18 λεπτών βίντεο δείχνει δεκάδες παιδιά που λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση κάπου στη βόρεια Συρία. Τα παιδιά, που κυμαίνονται κάτω από 10 ετών έως τα μέσα της εφηβείας, φαίνονται να κάνουν ανάγνωση του Κορανίου, εκμάθηση αραβικών, μαθηματικά, και Σαρία από τους εκπαιδευτικούς και τους ιμάμηδες της τζιχαντιστικής ομάδας. Τα παιδιά στη συνέχεια φαίνεται να εκτελούν σωματικές ασκήσεις, αγώνες δρόμου και εικονικούς αγώνες πυγμαχίας.

Εκτός από τις φυσικές ασκήσεις, τα παιδιά διδάσκονται επίσης πώς να χειρίζονται πυροβόλα όπλα. Τα όπλα περιλαμβάνουν πιστόλια και τις παραλλαγές του τυφεκίου Καλάσνικοφ. Τα περισσότερα από τα παιδιά φαίνεται να είναι Κεντροασιατικής προέλευσης, αν και είναι πιθανό ότι ορισμένα παιδιά της Συρίας ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της κατάρτισης.

Η ομάδα έχει συμμαχήσει με το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα. Η Τζαμαάτ έχει πολέμησει στο πλευρό της Αλ Nusrah σε συνεργασία με άλλες ομάδες τζιχαντιστών κατά τη διάρκεια πολλών από τις μεγάλες μάχες στις βορειοδυτικές επαρχίες Χαλεπίου και Ιντλίμπ.

Η ομάδα από το Ουζμπεκιστάν δεν είναι η μόνη ξένη σύμμαχος της Αλ Κάιντα να έχει παρουσιάσει στρατιωτική εκπαίδευση παιδιών.


Πηγή: athina985.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου