Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις βελτιώνουν τη σχέση σας


Παλαιότερες μελέτες έδειξαν πως το 95% με 98% των ανθρώπων έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις. Φυσικά δεν θέλουν όλοι να τις πράξουν κιόλας. Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις των αντρών είναι πιο τολμηρές αφού συχνά φαντασιώνονται το σεξ με πολλαπλές συντρόφους. Πόσο υγιείς είναι για τη σχέση ενός ζευγαριού οι σεξουαλικές φαντασιώσεις; Πολύ, δείχνει νέα Ισραηλινή έρευνα, αρκεί να φαντασιωνόμαστε τον σύντροφο μας.

Ερευνητές από το ιδιωτικό Διεπιστημονικό Κέντρο στο Herzliya του Ισραήλ βρήκαν πως οι σεξουαλικές φαντασιώσεις μπορούν να βελτιώσουν τη σχέση μας αφού ανεβάζουν τη διάθεση για σεξ και μας κάνουν να θέλουμε να ανανεώσουμε τη σεξουαλική μας ζωή.
Υπάρχει όμως και μια προϋπόθεση. Στις σεξουαλικές μας φαντασιώσεις να πρωταγωνιστεί ο σύντροφος μας και όχι κάποιος άλλος. Τότε οι σεξουαλικές φαντασιώσεις μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην σχέση μας αφού μας κάνουν να απομακρυνθούμε σεξουαλικά από το άλλο μας μισό.

Όπως λένε οι ειδικοί, το τι σεξουαλική φαντασίωση θα έχουμε καθορίζεται από διάφορους παράγοντες όπως:

  • Ορμόνες 
  • Ηλικία
  • Προηγούμενες σεξουαλικές εμπειρίες
  • Διάρκεια σχέσης
  • Επίπεδο ικανοποίησης από τη σχέση
  • Προσωπικότητα

Για παράδειγμα όσοι είναι αγχώδεις και φοβούνται μην χάσουν την σύντροφο τους επικεντρώνουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις στο να τον ευχαριστήσουν.
Από την άλλη, όσοι είναι σίγουροι στη σχέση τους έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις στις οποίες έχουν ρομαντικό σεξ.


Πηγή: healthview.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου