Σε ένα μήνα έρχονται οι πρώτοι πρόσφυγες στην Κρήτη!


Σε πρώτη φάση θα έρθουν 700 άτομα που θα φιλοξενηθούν σε 125 σπίτια

Ένα ζήτημα που συζητείται  έχει εδώ και αρκετούς μήνες για το αν τελικά θα έρθουν πρόσφυγες στην Κρήτη απαντήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, πριν από λίγη ώρα.

Όπως ανακοινώθηκε οι πρώτοι πρόσφυγες θα καταφθάσουν στο νησί μας σε ένα μήνα από σήμερα δηλαδή αρχές Απριλίου.Ήδη έχουν μισθωθεί 125 σπίτια, ενώ θα είναι όχι λιγότεροι από έξι άτομα σε κάθε σπίτι.

Για την διαχείριση των προσφύγων θα γίνουν δυο γραφεία ένα σε Ηράκλειο και ένα σε Χανιά.

Η αναπτυξιακή Ηρακλείου μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να υπογράψει συνεργασία με την ύπατη αρμοστεία, όπου η δεύτερη ενημέρωσε την πρώτη πως δέχονται να υπογράψουν μαζί τους ως ένας μη κερδοσκοπικός φορέας.

Ο προϋπολογισμός για την διαχείριση των προσφύγων αναμένεται αν φτάσει το ύψος των 1.8 εκατομμυρίων ευρώ ενώ θα προσληφθούν 45 άτομα για την διαχείριση των προσφύγων σε διάφορες ειδικότητες (Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κτλ)

Οι παραπάνω πίστωση αφορά την πρώτη φάση του προγράμματος για το 30% του συνολικού αριθμού των προσφύγων που θα έρθουν. Δηλαδή σε 125 σπίτια θα μπουν περίπου 700 άτομα με μέγιστο χρόνο παραμονής ανα οικογένεια τους 6 μήνες.

Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 2000 άτομα για τα επόμενα δυο χρόνια





About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου