πούλησε ένα χαρτονόμισμα των 5 λιρών για 60.100 λίρες!


Όλο το διαδίκτυο έχει γυρίσει η είδηση ότι ένας τύπος πούλησε μέσω του eBay ένα πεντόλιρο για 60.100 λίρες. Γιατί; Γιατί μπορεί...

Φυσικά, δεν πρόκειται για κοινό χαρτονόμισμα. Αλλά και ο λόγος της υπερβολικής αξίας του δεν είναι και πολύ σπουδαίος. Δεν είναι και το πρώτο χαρτονόμισμα που τυπώθηκε, ούτε το χαρτονόμισμα που χρησιμοποίησε η βασίλισσα για να αγοράσει ένα Earl Grey.

Η τιμή πήγε τόσο ψηλά λόγω του σειριακού αριθμού του χαρτονομίσματος που ξεκινάει από AA01 και τελείωνε σε 444444 . Ο Piotr Sobczuk, μόλις είδε τον σειριακό αριθμό, έψαξε για να μάθει πόσα μπορεί να κερδίσει από αυτό το χαρτονόμισμα. Η χαρά του ήταν μεγάλη όταν ανακάλυψε ότι αξίζει αρκετές χιλιάδες λίρες.

Βέβαια, όχι όσο τελικά το πούλησε στο eBay. Γιατί η δημοπρασία που διενεργήθηκε μέσω της ιντερνετικής πλατφόρμας, έφερε 21 ενδιαφερόμενους που πήγαν την τιμή στα ύψη. Τελικά το τελικό κόστος των 60.100 λιρών είναι περίπου το 12πλάσιο απ’ ότι είχε πουλήσει σε κοινωφελή δημοπρασία ένα παρόμοιο χαρτονόμισμα η τράπεζα της Αγγλίας, τον περασμένο Οκτώβριο.

Πρόκειται για τα καινούργια χαρτονομίσματα που τυπώθηκαν από την Μεγάλη Βρετανία. Ο μικρότερος σειριακός αριθμός που δόθηκε στο κοινό ήταν το AA01 000017, ενώ το ΑΑ01 000001 δόθηκε ως δώρο στην βασίλισσα Ελισάβετ.

Πάντως, ο Sobczuk για να το στείλει θα χρειαστεί να ξοδέψει 64 λεπτά της λίρας. Καλό το deal…

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου