Οι καφέδες που κέρασε της στοίχισαν 16.700 ευρώ


Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στην συνοικία του Αγ. Σπυρίδωνα στον Πύργο. Ένα ζευγάρι απατεώνων κατάφερε να κλέψει από μια 83χρονη, το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ, την ώρα που η ίδια τους κερνούσε καφέ, μέσα στο σπίτι της. 

Το σενάριο που σκέφτηκαν οι δύο απατεώνες, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, πήγε για αυτούς, ανέλπιστα καλά. Όχι μόνο κατάφεραν να πλησιάσουν την ηλικιωμένη και να την πείσουν να τους πάει σπίτι της, αλλά δημιούργησαν ένα κλίμα οικειότητας που κόστισε ακριβά στην 83χρονη.

Η άτυχη γυναίκα είχε πάει σε μια κηδεία στον Αγ. Σπυρίδωνα και λίγο μετά τις πέντε επέστρεφε περπατώντας από το νεκροταφείο της περιοχής. Οι δύο απατεώνες, ένας άντρας και μια γυναίκα, την πλησίασαν με το αυτοκίνητό τους και γλυκομίλητα της είπαν πως τους είχε στείλει ο γιος της, να τους δώσει το ποσό των 300 ευρώ με το πρόσχημα πως έπρεπε να πληρώσουν κάποια υποχρέωσή του.

Η ηλικιωμένη πείστηκε, μπήκε στο αυτοκίνητο και την οδήγησαν στο σπίτι. Το σχέδιο είχε πιάσει για τους δύο απατεώνες. Μόνο που δεν περίμεναν ότι η εξέλιξη θα τους απέφερε έναν μικρό θησαυρό. Δεν ένιωσαν καμία συμπάθεια όταν το θύμα τους, τους κάλεσε στο σαλόνι της και τους έφτιαξε και καφέ. Όταν είδαν την ηλικιωμένη να βγάζει από την τσάντα της το ποσό που είχαν ζητήσει, διαπίστωσαν πως εκεί υπήρχαν ακόμα περισσότερα χρήματα.

Έτσι κατάφεραν να της αποσπάσουν την προσοχή και να κλέψουν πλέον το ποσό των 16.700 ευρώ. Για να μην κινήσουν υποψίες, αποχαιρέτισαν την 83χρονη το ίδιο καλοσυνάτα όπως την προσέγγισαν και έφυγαν με το αυτοκίνητό τους. Όταν διαπίστωσε η ηλικιωμένη πως τα χρήματα από την τσάντα της λείπουν, υπέστη σοκ το οποίο κορυφώθηκε όταν άκουσε από τα χείλη του γιου της, πως δεν είχε στείλει κανέναν να πάρει χρήματα για λογαριασμό του και πως επρόκειτο για απατεώνες.

Η 83χρονη μετά το σοκ μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου για να καταγγείλει το γεγονός, χωρίς όμως να θυμάται πολλές λεπτομέρειες για τους δράστες. Οι αρχές αναζητούν στοιχεία για την υπόθεση και για πολλοστή φορά επισημαίνουν πως θα πρέπει οι νεότεροι να έχουν ενημερώσει τους ηλικιωμένους γονείς ή συγγενείς τους για τη δράση των απατεώνων, ώστε να αποφύγουν εφόσον μπορέσουν να πέσουν και αυτοί θύματα.

Share on Google Plus

About Katerina Tservaki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου