Αυτοκαταστροφικός Παναθηναϊκός και... ταφόπλακα στο όνειρο!



Αν και επέστρεψε από το -12, ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα λάθος στο νήμα, δέχθηκε καλάθια-μαχαιριές και έχασε από την Νταρουσάφακα, 77-72. Τέλος στο όνειρο της τετράδας, σκληρή μάχη για το πλασάρισμα 


Χάθηκαν οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για το πλεονέκτημα έδρας. Αν και έβγαλαν ψυχή και γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση, στο τελευταίο τετράλεπτο οι παίκτες του Πασκουάλ έκαναν τα πάντα λάθος, δέχθηκαν καλάθια-μαχαιριές και μοιραία ηττήθηκαν 77-72 από την Νταρουσάφακα. 

Κάπως έτσι, οι πράσινοι υποχώρησαν στο 14-10 και ουσιαστικά… δεν βγαίνουν τα κουκιά για να προλάβουν την τετράδα στις εναπομείνασες έξι αγωνιστικές, αφού η Φενέρ είναι στο 16-8 και υπερτερεί σε τυχόν ισοβαθμία με την ελληνική ομάδα (δηλαδή είναι τρεις νίκες πάνω). Αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός είναι πέμπτος, πάνω από τον Ερυθρό Αστέρα (εξίσου 14-10), αφού είχε νικήσει με περισσότερους πόντους στο ΟΑΚΑ από όσους είχε χάσει στο Βελιγράδι. Η αποψινή νικήτρια είναι στην ένατη θέση, στο 12-12, αλλά... δεν απειλείται το τριφύλλι. 

Ο Εξάστερος… δεν μπήκε στο παρκέ στο δεύτερο μέρος και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 12 πόντους (48-36). Ωστόσο, στη συνέχεια… αφυπνίστηκε και όχι μόνο πέρασε μπροστά, αλλά πήρε και προβάδισμα έξι πόντων τη μία (55-61) και τεσσάρων λίγο αργότερα (65-69). Κάπου εκεί, όμως, ήρθε και η καθίζηση. Οι πολλές κακές επιλογές στην επίθεση (κυρίως με τον Τζέιμς) και τα «τρελά» σουτ από τον καυτό Γουοναμέικερ και τον Κλάιμπερν, υπέγραψαν το τελικό σκορ. 

Πρώτος σκόρερ για τους Κυπελλούχους ο Σίνγκλετον με 23 πόντους (16 στο δεύτερο μέρος) με 4/5 τρίποντα, 12 είχε ο Ρίβερς με 4/10 σουτ, 10 ο Μπουρούσης με 8 ριμπάουντ, άπειρες μάχες και 7 λάθη, στους 9 ο Τζέιμς με 7 ασίστ, αλλά «μοιραίο» στα κρίσιμα, 5 ο Καλάθης με 3 ασίστ και 4 ριμπάουντ, αν και μάλλον ξεχάστηκε από τον Πασκουάλ αφού αγωνίστηκε για μόλις 21’, συνεισέφερε ο Παππάς με 7 πόντους και βοήθειες σε οργάνωση, άμυνα, εκτός κλίματος ο Τζεντίλε. Δήμιος για το τριφύλλι ο Γουοναμέικερ που σταμάτησε στους 24 πόντους, ζημιά έκανε και ο Άντερσον με 16, αθόρυβη και σημαντική δουλειά από τον Μπερτάνς με 12, όσους και ο Κλάιμπερν ο οποίος… έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Νταρουσάφακα. 

Επόμενο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό αυτό με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, ενώ μετά θα ακολουθήσει η εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης. 


Πηγή sport-fm.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου