Κούλες. Το σύμβολο του Ηρακλείου ανοίγει τις πόρτες του.


Επιβλητικό στο λιμάνι του Ηρακλείου, σώζεται μέχρι και σήμερα. Θεωρείτε το σύμβολο του Ηρακλείου και η ιστορία του είναι πολύ μεγάλη.

To κάστρο χτίστηκε για να προστατεύει από επιθέσεις. Ο όγκος του, στιβαρός και κομψός, ορίζει την είσοδο του παλιού λιμανιού του Χάνδακα και το ακρότατο βόρειο σημείο του τεράστιου ενετικού οχυρωματικού περιβόλου της πόλης. 


Κάλυπτε επιφάνεια 3.600 τ.μ. Επειδή όμως η επιφάνεια του βράχου στην οποία χτίστηκε ήταν μικρότερη, για να τη μεγαλώσουν αναγκάστηκαν να μεταφέρουν υλικό από το νησάκι Ντία ή νησί του Δία και από την περιοχή Φρασκιών. Συνήθως γέμιζαν πέτρες παλιά άχρηστα πλοία και τα βύθιζαν μαζί με το φορτίο τους, στη βόρεια και δυτική πλευρά του βράχου. Το κτίριο που κτίστηκε ήταν διώροφο .Πρόσφατα άνοιξε και δέχεται κόσμο. Από πάνω ωστόσο φαίνεται το Ηράκλειο όπως δεν το έχετε ξαναδεί. 

Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν ενώ τις υπόλοιπες μέρες και μέχρι της 1.30 το μεσημέρι είναι μόνο 1 ευρώ.  Αξίζει πραγματικά αυτή η εμπειρία.

Share on Google Plus

About viernes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου