Παραλίγο ριφιφί στην Αγία Σοφία! Έσκαβε τούνελ για να "αρπάξει" τους πολύτιμους θησαυρούς της


Μία μέρα πριν από την ιερή επέτειο της ημέρας που θεμελιώθηκε η Αγία Σοφία εντόπισαν οι Αρχές τον επίδοξο ληστή. Είχε σκάψει ολόκληρο τούνελ για να "ξαφρίσει" τον ιερό ναό της Ορθοδοξίας. Είχε προλάβει να "αρπάξει" πολύτιμα αντικείμενα και νομίσματα. Η εκκλησία "κρύβει" μεγάλης αξίας θησαυρούς.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Τούρκοι αστυνομικοί, οι οποίοι κατάφεραν να πιάσουν έναν επίδοξο ληστή. Ο H.O. είχε "βάλει στο μάτι" τους θησαυρούς της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 

Για αυτό, είχε σκάψει ολόκληρο τούνελ το οποίο έφτανε από την αυλή του σπιτιού του στο Ιερό μνημείο της Ορθοδοξίας. Ο άντρας συνελήφθη την Τετάρτη (22.02.2017), μία μέρα πριν από την ιερή επέτειο για την ημέρα που θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ.

Στο σπίτι του άντρα, που ήθελε να πιάσει την καλή με τον μοναδικής ιστορίας θησαυρό, βρέθηκαν 3 πήλινα αγγεία, 2 νομίσματα από τη Βυζαντινή περίοδο, και μία πόρπη τόξου η οποία ανήκει στην βυζαντινή εποχή.  Τα ευρήματα στάλθηκαν στην Διεύθυνση Μουσείου Αρχαιολογίας για εξέταση ενώ ο δράστης κρατείται και ερευνάται η ανάμειξη και άλλων επίδοξων ληστών.Share on Google Plus

About ermioni drakakaki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου