Τι θα γινόταν αν οι «διάσημοι» έτρωγαν το περίεργο ψάρι που έπιασαν


Οι «διάσημοι» του Survivor έχουν το προνόμιο να μπορούν να ψαρεύουν, καθώς σε παλαιότερο αγώνισμα είχαν κερδίσει τα σχετικά σύνεργα. Σε περασμένο επεισόδιο, ο Γιώργος Αγγελόπουλος βούτηξε στη θάλασσα για να ψαρέψει, αλλά το ψάρι που έβγαλε προκάλεσε την έκπληξη όλων.

Ηταν ένα από τα ψάρια της κατηγορίας Pufferfish ή Tetraodontidae, το οποίο αναρωτήθηκαν αν έπρεπε να το φάνε ή όχι. Τελικά το άφησαν να φύγει μετά από τις παρακλήσεις των γυναικών.

Tι θα γινόταν ωστόσο αν το έτρωγαν; Υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή τους ή όχι; Διαβάστε παρακάτω τα χαρακτηριστικά αυτού του περίεργου ψαριού.


Το ψάρι λέγεται Pufferfish ή Tetraodontidae. Είναι τοξικό και δηλητηριώδες. 

Tα Τετραοδοντόμορφα (Tetraodontiformes), είναι μια κατηγορία ψαριών που περιλαμβάνει το γουρουνόψαρο (pufferfish), το ψάρι σκαντζόχοιρο (porcupinefish), το φεγγαρόψαρο (ocean fish) και το ψάρι βαλιστής (triggerfish).

Η Tetraodontidae είναι μια οικογένεια κυρίως θαλάσσιων και ποταμόκολπων ψαριών της τάξης Tetraodontiformes.

Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν εξωτερικά αγκάθια που είναι ορατά μόνο όταν το ψάρι είναι φουσκωμένο.

Η επιστημονική ονομασία αναφέρεται στα τέσσερα μεγάλα δόντια τους, συντηγμένα σε μια άνω και κάτω πλάκα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη σύνθλιψη των κελυφών των καρκινοειδών και μαλακίων, που αποτελούν τη φυσική τους λεία.

Η πλειοψηφία των ψαριών αυτών είναι τοξικά και μερικά από αυτά είναι τα πιο δηλητηριώδη σπονδυλωτά στον κόσμο. Σε ορισμένα είδη, τα εσωτερικά τους όργανα, όπως το ήπαρ, και μερικές φορές το δέρμα τους, περιέχουν τετροδοτοξίνη και είναι ιδιαίτερα τοξικά. Παρ 'όλα αυτά, το κρέας ορισμένων ειδών θεωρείται λιχουδιά στην Ιαπωνία, την Κορέα και την Κίνα όταν παρασκευάζεται από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ που γνωρίζουν ποιο μέρος είναι ασφαλή για κατανάλωση και σε ποια ποσότητα.

Πηγή: sport-fm.gr
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου