Τις «ματωμένες» ποδιές τους άπλωσαν οι καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Υγείας


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το μεσημέρι της Πέμπτης οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στις δομές Υγείας έξω από το υπουργείο. 

Οι καθαρίστριες περικύκλωσαν το υπουργείο με σύρμα, όπου άπλωσαν τις «ματωμένες» ποδιές τους, έστησαν «τραπέζι» με όσπρια και κρέμασαν κρεμάλες στα γύρω δέντρα. 

Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου διαμαρτυρόμενοι ότι το νέο καθεστώς εργασίας εξωθεί στην απεργία 8.000 απασχολούμενους. 

Συγκεκριμένα, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι λένε ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, στις 16 Φεβρουαρίου, καθώς στην επεισοδιακή εκείνη επαφή που είχαν ενημερώθηκαν ότι ο νέος νόμος για την απασχόληση των εργολαβικών εργαζομένων θα εφαρμοστεί άμεσα. 

Όπως πιστεύουν οι ίδιοι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στον διαγωνισμό για τις προσλήψεις δίδεται προβάδισμα στους ανέργους με 300 μόρια για έξι μήνες ανεργία, ενώ οι εργολαβικοί εργαζόμενοι λαμβάνουν 1 μόριο επιπλέον το μήνα και μέχρι 120 μήνες. 

Ακόμα ο νόμος προβλέπει ότι για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν ελληνική ιθαγένεια ή άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. \

Πηγή: Πρώτο Θέμα

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου