Παραδόθηκε στην Αστυνομία η μάνα που εγκατέλειψε τα κοριτσάκια της στην Πάτρα


Εντολή για κατεπείγουσα έρευνα της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο - Δώστε τα για υιοθεσία, έχει πει η 20χρονη στους αστυνομικούς, αφήνοντάε τους εμβρόντητους

Μετά από επίμονες προσπάθειες του διοικητή της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Πατρών, η νεαρή γυναίκα που φέρεται να εγκατάλειψε τα τρία κοριτσάκια της, αφήνοντάς τα να περιφέρονται στους δρόμους της πόλης, πείστηκε να προσέλθει στο τμήμα για να ρίξει φως στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ήδη, εδώ και λίγη ώρα έχει οδηγηθεί στην Ασφάλεια της Πάτρας, όπου οι αστυνομικοί της ζητούν απαντήσεις για την πρωτοφανή της πράξη να εγκαταλείψει τα τρία κοριτσάκια της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη Ρομά με καταγωγή από την Αλβανία, η οποία βρίσκεται στον καταυλισμό Ασπροπύργου, συμφώνησε να μεταβεί στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Πατρών, παρότι είχε αρνηθεί αρχικά να το κάνει επειδή φοβόταν μήπως μπλέξει επειδή δεν έχει χαρτιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω εξέλιξη συνέπεσε με την εντολή που έδωσε πριν λίγη ώρα ο Άρειος Πάγος να διεξαχθεί κατεπείγουσα έρευνα  για το θέμα των εγκαταλελειμμένων ανηλίκων. Η εντολή του Αρείου Πάγου παρελήφθη πριν από λίγα λεπτά από τον Εισαγγελέα Πατρών.

«Δώστε τα για υιοθεσία» φέρεται να είπε η άκαρδη γυναίκα

Στο μεταξύ, ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί συγκλονισμένη την ιστορία των τριών κοριτσιών, δύο νηπίων 2,5 και 1,5 έτους και ενός βρέφους μόλις πέντε μηνών, που εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένα στην Πάτρα.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το άτομο που τα άφησε στο δρόμο ήταν η ίδια τους η μητέρα, η οποία μάλιστα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την εντόπισαν πως δεν θέλει τα παιδιά της: «Δώστε τα για υιοθεσία», ήταν τα σκληρά λόγια της! 

Είχε προηγηθεί η παρουσία του πατέρα τους στην Ασφάλεια της Πάτρας. Ο 26χρονος άντρας, επίσης από την Αλβανία, πήγε με τον δικηγόρο του ο ίδιος στην αστυνομία, όταν υποψιάστηκε πως τα παιδιά, για τα οποία έχει συγκινηθεί όλη η Ελλάδα, ήταν τα δικά του. Εκεί δήλωσε πως πριν λίγες ημέρες τα είχε αφήσει στην πεθερά του, την μητέρα της μητέρας τους, που ζει στην Πάτρα, προκειμένου να πάει να ψάξει την γυναίκα του, που το είχε σκάσει με άλλο σύντροφο, εγκαταλείποντας τόσο τον ίδιο όσο και τα τρία κορίτσια της. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως το ζευγάρι έχει ένα ακόμα παιδί, ένα αγοράκι, που είχε μείνει με τον πατέρα του.

Οι αστυνομικοί ακολούθως εντόπισαν την πεθερά του 26χρονου, η οποία επαλήθευσε τα όσα δήλωσε εκείνος και εξήγησε πως αμέσως μετά εκείνη πήρε τηλέφωνο την κόρη της και της ζήτησε να έρθει να πάρει τα παιδιά της, πράγμα που έγινε. 

Η συνέχεια της ιστορίας περιέχει τις τραγικές λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες: Τα τρία κοριτσάκια βρέθηκαν να περπατούν αγκαλιασμένα και εγκαταλελειμμένα στους δρόμους της Πάτρας, μεταφέρθηκαν στο Καραμανδάνειο και έκτοτε δεν τα είχε αναζητήσει κανείς. Είναι καλά στην υγεία τους, δεν παρουσιάζουν σημάδια κακοποίησης και δεν πάσχουν από τίποτα. Η ιστορία τους έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα, με την διοίκηση του νοσοκομείου να αποκαλύπτει πως ήταν δεκάδες οι προσφορές από ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν τόσο για να δώσουν ρούχα και παιχνίδια, να κρατήσουν παρέα στα κοριτσάκια όσο βρίσκονται στο παιδιατρικό νοσοκομείο, ακόμα και για να τα υιοθετήσουν.

Κοντά τους βρίσκεται ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ ο πατέρας τους κρατείται καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα. Αναμένεται επίσης να σχηματισθεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο τόσο σε βάρος της μητέρας, όσο και της γιαγιάς.
About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου