Πεκίνο: Εμπορικός πόλεμος Κίνας- ΗΠΑ θα ζημιώσει και τις δυο χώρες


Στο τέλος, δε θα νικήσει κανένας, ενώ θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες και για άλλες χώρες, σχολιάζει κινεζική εφημερίδα που ελέγχεται από το Πεκίνο. Να ανακηρύξει την Κίνα χώρα που χειραγωγή το νόμισμά της ζητά Δημοκρατικός γερουσιαστής από τον Τραμπ.

Ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα ζημιώσει και τις δύο χώρες, ανέφερε χθες η διεθνής έκδοση της εφημερίδας “People's Daily” που ελέγχεται από το Πεκίνο. Η εφημερίδα εκφράζει τις ανησυχίες της κινεζικής ηγεσίας, για τον εμπορικό προστατευτισμό, αλλά και την αντί-κινεζική στάση που τηρεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

“Στην περίπτωση που ξεσπάσει ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, θα υπάρξουν συνέπειες και για τις δύο χώρες,” ανέφερε στη στήλη σχολιασμού της, η κινεζική εφημερίδα. “Στο τέλος, δε θα νικήσει κανένας, ενώ θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες και για άλλες χώρες. Αυτό το κακό θα προκληθεί σε άλλους, χωρίς να υπάρξουν οφέλη για τις ΗΠΑ ή την Κίνα,” σημείωσε η ίδια εφημερίδα.

Καθώς η Κίνα και οι ΗΠΑ, είναι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές στους παγκόσμιους διαδρόμους εφοδιασμού, αλλά και εμπορίας αγαθών, αρκετές θα είναι οι χώρες που θα πληγούν σοβαρά από την έναρξη ενός εμπορικού πολέμου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σημειώνεται πως χθες ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τσακ Σούμερ --επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών σε αυτό το σώμα του Κογκρέσου-- κάλεσε τον Ρεπουμπλικάνο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να υλοποιήσει μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του και να ανακηρύξει την Κίνα χώρα που χειραγωγεί τη συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματός της.

Μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων, ο Σούμερ είπε «κ. Πρόεδρε: εάν πράγματι θέλετε να βάλετε πρώτα την Αμερική, χαρακτηρίστε την Κίνα χώρα που χειραγωγεί τη συναλλαγματική ισοτιμία» του γιούαν, του κινεζικού νομίσματος.

Ο Στίβεν Μνούτσιν, τον οποίο ο Τραμπ έχει ονομάσει επόμενο υπουργό Οικονομικών, είπε στους γερουσιαστές ότι θα καταβάλει προσπάθειες να καταπολεμήσει τη χειραγώγηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας των νομισμάτων, όμως απέφυγε να απαντήσει άμεσα ερωτηθείς αν πιστεύει πως το Πεκίνο χειραγωγεί πράγματι την ισοτιμία του γιούαν, σύμφωνα με έγγραφο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters τη Δευτέρα.
About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου