Έρευνα: Γλείψε το «ειδικό» παγωτό για να σώσεις την καρδιά σου!

Έρευνες έδειξαν πως οι πολυφαινόλες βοηθούν στα την αιμοφόρα αγγεία
Την δροσερή απόλαυση, το παγωτό, επιστρατεύουν οι επιστήμονες για να αντιμετωπίσουν την υπ' αριθμόν 1 απειλή των αντρών: Τα καρδιακά νοσήματα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι ερευνητές δημιούργησαν μία παγωμένη απόλαυση που μπορεί και βοηθά τον οργανισμό ως εξής: ενισχύει την ροή του αίματος και μειώνει τις επιβλαβείς συνέπειες του στρες στα κύτταρα της καρδιάς.

Πώς το πέτυχαν αυτό;  Το παγωτό αυτό εμπεριέχει πολυφαινόλες , μία μορφή αντιοξειδωτικών που βρίσκονται σε διάφορα τρόφιμα.

Έρευνες έδειξαν πως οι πολυφαινόλες βοηθούν στα την αιμοφόρα αγγεία. Για το λόγο αυτό, οι επιστήμονες είχαν την ιδέα να τις συμπεριλάβουν σε ορισμένα τρόφιμα για να θωρακίσουν τον ανθρώπινο οργανισμό- όχι μόνο των αντρών αλλά και των γυναικών - απέναντι στις καρδιακές νόσους.

 "Δεν ξέρουμε αν οι γιατροί θα συμβουλεύουν τα άτομα που έχουν προδιάθεση σε καρδιακά νοσήματα να καταναλώνουν πιο πολύ παγωτό, ωστόσο, θα ήταν μία καλή λύση", σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Οι πολυφαινόλες εμπεριέχονται σε διάφορα τρόφιμα και ποτά όπως, το κόκκινο κρασί ,η μαύρη σοκολάτα,τα λαχανικά , τα καρύδια και το πράσινο τσάι. 
  
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης ζήτησαν από 14 εθελοντές να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες παγωτού με κακάο και πράσινο τσάι.


About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου