Καμένο από την τριβή στην άσφαλτο το γαϊδούρι που κάποιος έδεσε και έσυρε με Ι.Χ.


Το θηλυκό γαϊδούρι που εντοπίστηκε το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου να κείτεται στην άσφαλτο σοβαρά τραυματισμένο κοντά στο χωριό Αφάλωνας της Λέσβου με τη μια του πλευρά καμένη από την τριβή στο έδαφος φροντίζει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λέσβου «Ο Παν».

«Για το ζώο ενημερωθήκαμε από διερχόμενο οδηγό λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και αμέσως ειδοποιήσαμε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Άνδρες της Π.Υ. κατάφεραν να σηκώσουν το ζώο και τότε είδαμε τις μεγάλες πληγές, τα εγκαύματα στην αριστερή πλευρά του κορμιού του» εξήγησε στο www.zoosos.gr η Μέλπω Παπαδοπούλου αντιπρόεδρος του συλλόγου.

Την επόμενη μέρα το ζώο με φορτηγό μεταφέρθηκε σε χώρο του Δήμου Λέσβου για περίθαλψη και το εξέτασε κτηνίατρος. Το γαϊδούρι – που το ονόμασαν Μπέλα – κακοποιήθηκε βάναυσα και γύρω από τον λαιμό του βρέθηκε και το σχοινί με το οποίο το έδεσε κάποιος στο όχημα του και το έσυρε και μάλιστα για αρκετή ώρα, αφού οι πληγές στο κορμί του ζώου είναι βαθιές.

Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε αναφορικά με αυτό το έγκλημα, που ντροπιάζει και την Ελλάδα και τη Λέσβο, παρακαλείται να ενημερώσει τον σύλλογο στα τηλέφωνα: 6945847609, 22510 47710. Το ζώο θα αναρρώσει αλλά υποφέρει και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λέσβου «Ο Παν» δίνει και αμοιβή σε όποιον προσκομίσει στοιχεία που θα οδηγήσουν στον δράστη.

Πηγή: www.zoosos

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου