Ανακάλυψαν νέα Ανθρώπινη Φυλή στον Αμαζόνιο - Αυτό όμως που Σόκαρε τους Επιστήμονες είναι…


Δεν υπάρχουν εστιατόρια fast food ή παντοπωλεία στα τροπικά δάση του ανατολικού Ισημερινού, οπότε αν οι άνθρωποι της φυλής των Huaorani θέλουν να φάνε, βγαίνουν και κυνηγούν μαϊμούδες.

Αυτοί οι άνθρωποι, ειδικεύονται στο να σκοτώνουν τις μαϊμούδες με δηλητηριασμένα βελάκια που εκτοξεύονται από φυσοκάλαμα.
Η φυλή των Huaorani, αποτελείται από περίπου 4.000 άτομα. Η συνεχής δέντρο-αναρρίχηση έχει οδηγήσει αυτούς τους ανθρώπους στην πλατυποδία, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν έξι δάχτυλα.

Το κρέας των πιθήκων είναι το βασικότερο είδος της διατροφής τους, η οποία επίσης συμπεριλαμβάνει τους χοίρους πέκαρι και toucans, αλλά και φυτά και βότανα του δάσους που καταναλώνονται κυρίως από τις γυναίκες.
Ανακάλυψαν νέα Ανθρώπινη Φυλή που ζει Πάνω σε Δέντρα στον Αμαζόνιο. Αυτό όμως που Σόκαρε τους Επιστήμονες είναι…

Ανακάλυψαν νέα Ανθρώπινη Φυλή που ζει Πάνω σε Δέντρα στον Αμαζόνιο. Αυτό όμως που Σόκαρε τους Επιστήμονες είναι…

Οι Huaorani, ζουν κοντά στο Rio Napo, του Αμαζονίου στο γειτονικό Περού.

Ο Βρετανός φωτογράφος Pete από την Οξφόρδη, που τράβηξε αυτές τις εικόνες, δήλωσε: «Οι Ινδιάνοι Huaorani είναι άνθρωποι του δάσους που βρίσκονται σε μεγάλη αρμονία με το περιβάλλον τους.

«Σήμερα αντιμετωπίζουν μια ριζική αλλαγή στον πολιτισμό τους με την εγγύτητα της εξερεύνησης πετρελαίου εντός της επικράτειάς τους, το Yasuni National Park και το απόθεμα της βιόσφαιρας».

Πηγή: newsone.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου