80χρονη θεραπεύει γλείφοντας τα… μάτια (video)


Ομολογουμένως πρόκειται για τον πιο περίεργο τρόπο θεραπείας που έχουμε ακούσει.

Η 80χρονη, γλυκύτατη κατά τα άλλα, Hava Celebic, γνωστή και ως Nana Hava, από τη Βοσνία, ισχυρίζεται ότι μπορεί να θεραπεύσει τον κόσμο γλείφοντας τα... μάτια τους.

Και μπορεί η ίδια να λέει ότι έχει θεραπεύσει περισσότερους από 5.000 ανθρώπους, η μέθοδός της όμως είναι αρκετά αποκρουστική: Ανοίγει τα μάτια των ασθενών της και ακουμπάει πάνω τη γλώσσα της προκειμένου να αφαιρέσει κομμάτια από μόλυβδο, σίδηρο, άνθρακα, πριονίδι και γυαλί. Πρώτα όμως ξεπλένει το στόμα της με αλκοόλ.

Το κόστος της θεραπείας είναι μόλις 10 ευρώ, αλλά όσοι είναι άστεγοι ή δεν έχουν χρήματα δεν πληρώνουν.


Η 80χρονη είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για το χάρισμα της και για τη βοήθεια που προσφέρει στους συνανθρώπους της ωστόσο εμφανίζεται απογοητευμένη για το γεγονός ότι όταν φύγει από τη ζωή, η αμφιλεγόμενη μέθοδός της θα χαθεί.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να περάσω την τέχνη μου στους απογόνους μου γιατί τα παιδιά μου σιχαίνονται να βάζουν τη γλώσσα τους στα μάτια ενός άλλου», λέει η Nana Hava και προσθέτει:
Μου είπαν ότι πρέπει να κόψουν τη γλώσσα μου όταν πεθάνω για να συνεχίσουν οι άνθρωποι στο χωριό να θεραπεύουν τον κόσμο.


About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου